Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/01/2004

Σχετικά με τις προτάσεις του Γ.Παπανδρέου για την αντιμετώπιση της ανεργίας, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Σχετικά με τιςπροτάσεις του Γ.Παπανδρέου για τηναντιμετώπιση της ανεργίας, το Γραφείο Τύπουτου ΣΥΝ τονίζει: 

Η «νέα» πρόταση, που διατύπωσε σήμερα ο κ. Γ.Παπανδρέου, για την απασχόληση των άνεργων νέων μέχρι 29 χρόνων για 4 χρόνια χωρίς ασφάλιση σύνταξης, εάν εφαρμοστεί:

1. Προσφέρει στους νέους/ες το όραμα της προσωρινής ανασφάλιστης εργασίας.

2. Χειροτερεύει ακόμα περισσότερο τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότησή τους, που ήδη είχαν γίνει δυσμενέστεροι για τους νέους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν μετά το 1993 με τους νόμους της Ν.Δ. το ΄90-΄92 και του ΠΑΣΟΚ το 2002, αφού θα έχουν 4 χρόνια εργασίας χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

3. Οδηγεί σε πλήρη χρεοκοπία το ΙΚΑ, που θα στερείται τις ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου για χιλιάδες ανασφάλιστους εργαζόμενους νέες και νέους, αφού δεν προβλέπει από πού θα καλυφτούν αυτές οι απώλειες.

4. Χορηγεί «νέο δώρο» στις επιχειρήσεις, για να δημιουργήσουν προσωρινές και ανασφάλιστες θέσεις εργασίας, σε βάρος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Ο ΣΥΝ θεωρεί προσβολή για τους νέους και νέες άνεργους/ες και για την αξιοπρέπειά τους αυτές τις προτάσεις του Γ. Παπανδρέου και καλεί τους νέους και νέες και τα κινήματά τους να αντισταθούν σε αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Καλεί, επίσης, τα συνδικάτα των εργαζομένων άμεσα να απαντήσουν σε αυτή την πρόκληση.

Ο Συνδυασμός μας διεκδικεί για τη νέα γενιά πλήρη κα σταθερή απασχόληση και με το 35ωρο ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

To Γραφείο Τύπου