Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
31/10/2009

Κοινή δήλωση των Π.Λαφαζανη και Θ.Δριτσα με αφορμή τη συνάντηση της κας Κατσέλη με την ΟΜΥΛΕ και την Ένωση Λιμενεργατών || Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με την Υπουργό την Δευτέρα 2/11

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά και ο Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά, σχολιάζοντας τη συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κας Λούκας Κατσέλη, με την ΟΜΥΛΕ και την Ένωση Λιμενεργατών έκαναν την παρακάτω δήλωση:

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως άλλοθι, κάτι που δήθεν αποκαλεί διάλογο, προκειμένου να κερδίσει χρόνο για να διαμορφωθούν δυσμενή τετελεσμένα στην εκποίηση του λιμανιού του Πειραιά.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εγκατασταθεί, χωρίς αντίσταση, η COSCO στο λιμάνι του Πειραιά και να αρχίσει να εφαρμόζεται, με επουσιώδεις και ανώδυνες ίσως τροποποιήσεις στο μέλλον, η Συμφωνία παράδοσης του λιμανιού, την οποία το κυβερνητικό κόμμα κατήγγελλε προεκλογικά ως αποικιοκρατική και αντεργατική.

Η κυβέρνηση με τη στάση της υποτιμά όχι μόνο τα συμφέροντα αλλά και την νοημοσύνη και την αγωνιστική ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων στο λιμάνι και κυρίως βλάπτει σοβαρά τον Πειραιά, το δημόσιο συμφέρον και την ελληνική οικονομία.

Όσοι σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες!


Ο Κοινοβουλευτικός  Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής Βʼ Πειραιά Παν. Λαφαζάνης και ο Θοδ. Δρίτσας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  Αʼ Πειραιά, θα συναντηθούν, τη Δευτέρα 02/11 και ώρα 10:00 π.μ. με την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη, στο κτίριο του πρώην Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στο Λιμάνι του Πειραιά.

Η συνάντηση πραγματοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ενημερωθούν για τις θέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά την τύχη της σύμβασης μεταξύ ΟΛΠ και COSCO, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την καταγγελία και ακύρωσή της.


To Γραφείο Τύπου