Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/01/2004

Ρητορεία χωρίς αντίκρυσμα για τις γυναίκες, από τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Πλειοδότησαν σε ανέξοδες εξαγγελίες οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ χθές μιλώντας σε ακροατήρια γυναικών του χώρου τους.

Λησμονούν, ότι για να μετατραπεί μία εξαγγελία σε δέσμευση πρέπει να συμπεριλαμβάνει το τι θα κάνει η πολιτεία, πότε και τι πόρους και υποδομές θα διαθέσει.

Αναφερόμενοι στους β/ν και παιδικούς σταθμούς ξεχνούν, ότι η λειτουργία τους έχει πλέον περάσει στην ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' βαθμού, η οποία χρειάζεται και απαιτεί απεγνωσμένα πόρους και προσωπικό για να συντηρήσει το υπάρχον δίκτυο, πολύ περισσότερο για να το επεκτείνει. Θα προβούν άρα γε σε ανακατανομή της φορολογικής εξουσίας ανάμεσα σε κυβέρνηση και Τ.Α;

Υπενθυμίζεται, ότι οι παιδικοί σταθμοί δεν είναι απλά θέμα φύλαξης, αλλά και διαπαιδαγώγησης των παιδιών και άρα χρειάζονται κατάλληλους χώρους αναγκαία υποδομή και επιστημονικό προσωπικό.

Καμμία επεξεργασμένη στρατηγική δεν ακούστηκε, για την αύξηση του μεριδίου των γυναικών στην αγορά εργασίας, προκειμένου από το 42% και κάτι να φθάσουμε στο 60% το 2010, σύμφωνα με τους στόχους της Λισσαβώνας.

Δεν απασχόλησε, επίσης, το σκάνδαλο της άνισης αμοιβής των γυναικών για ίσης αξίας εργασία και πώς αυτό θα αντιμετωπισθεί.

Καμμία απήχηση δεν θα έχουν, προεκλογικές ρητορείες από τα δύο κόμματα που με τις νεοφιλελεύθερες και κοινωνικές συντηρητικές πολιτικές τους, έχουν οδηγήσει τις γυναίκες στο περιθώριο της κοινωνίας και της πολιτικής.

To Γραφείο Τύπου