Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/11/2009

Δήλωση Πάνου Σκουρλέτη, εκ μέρους του Γραφείου Τύπου ΣΥΝ, για την έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία

Με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, ο Πάνος Σκουρλέτης, εκ μέρους του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, αναμενόμενες άλλωστε, δεν θα πρέπει να αποτελέσουν άλλοθι για την επιβολή νέων σκληρών πολιτικών σε βάρος των οικονομικά αδυνάτων.

Την στιγμή που οι ευρωπαίοι ομόλογοι του κ. Παπακωνσταντίνου προκρίνουν την ανάπτυξη, μεταθέτοντας το ζήτημα της μείωσης του ελλείμματος για αργότερα, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ακολουθήσει τις γνωστές μονεταριστικές λογικές της προηγούμενης κυβέρνησης.

Δεν νοείται πολιτική εξόδου από την κρίση χωρίς ένα πλήρες σχέδιο για την αύξηση της απασχόλησης και την μείωση της ανεργίας. Πολύ δε περισσότερο που οι εκτιμήσεις μιλούν για εκτίναξη της ανεργίας το επόμενο διάστημα.

Στις σημερινές συνθήκες ο ρόλος του δημόσιου τομέα στην διαμόρφωση μιας νέας αναπτυξιακής πολιτικής αναδεικνύεται καθοριστικός κυρίως μέσα από ένα σχέδιο δημοσίων επενδύσεων. Η λογική που επιφυλάσσει στο δημόσιο τομέα το ρόλο του παρατηρητή των οικονομικών εξελίξεων έχει παρέλθει.

To Γραφείο Τύπου