Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/01/2004

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ σχετικά με την αποπομπή και την παραίτηση Πάχτα και την αποπομπή των 8 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του Ενωτικού Ψηφοδελτίου Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Νίκος Κωνσταντόπουλος, σχετικά με την αποπομπή και την παραίτηση Πάχτα και την αποπομπή των οχτώ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε τα εξής:

"Η παραίτηση του κ. Πάχτα και η αποπομπή των βουλευτών που εμπλέκονται στην σκανδαλώδη τροπολογία υπέρ συγκεκριμένης εταιρίας δεν ξεπλένει το ΠΑΣΟΚ ούτε του κ. Σημίτη ούτε του κ. Παπανδρέου.

Συνολικά για το τεράστιο θέμα της διαπλοκής που καταβροχθίζει την πολιτική ζωή θα αναλάβει κανείς την ευθύνη;

Εμείς ο "Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικό Ψηφοδέλτιο" απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό και του ζητάμε να απορρίψει και τις συγνώμες και τις υποκρισίες και τις εξιλαστήριες θυσίες.

Το κακό πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του και η ρίζα βρίσκεται στην αποθέωση του ιδιωτικού συμφέροντος, στην αποθέωση των νόμων και των δυνάμεων της αγοράς, στην κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής ευθύνης, κάθε έννοιας δημοσίου συμφέροντος.

Η ρίζα βρίσκεται στην μετατροπή του κράτους σε θεραπαινίδα των ιδιωτικών συμφερόντων, βρίσκεται στον αχαλίνωτο νεοφιλελευθερισμό που έχει κυριαρχήσει στην πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων.

Γι’ αυτό και η καταδίκη των φαινομένων διαπλοκής θα έχει αξία μονάχα αν συνοδευτεί με την καταδίκη του δικομματισμού και την ενίσχυση του "Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικό Ψηφοδέλτιο".

To Γραφείο Τύπου