Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/11/2009

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αʼ Αθήνας του ΣΥΝ με αφορμή την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΝ στα Εξάρχεια

Ξημερώματα Πέμπτης 5/11 είχαμε την επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του Συνασπισμού στα  Εξάρχεια, στην οδό Καλλιδρομίου.  Από τύχη δεν δημιουργήθηκε συνολικότερο πρόβλημα στις γύρω πολυκατοικίες και στην ευρύτερη περιοχή.

Η στοχοποίηση αυτή τη στιγμή της Ριζοσπαστικής και Ανανεωτικής Αριστεράς δεν είναι τυχαία.  Θεωρούμε το γεγονός άκρως ανησυχητικό και απολύτως καταδικαστέο, δεδομένου ότι έρχεται να τροφοδοτήσει ένα συνεχές κλίμα  έντασης και οξύτητας, που τείνει να επικρατήσει σε μια ολόκληρη ιστορική περιοχή στο κέντρο της πόλης μας –κλίμα που προφανώς αξιοποιείται ποικιλοτρόπως από διάφορες πλευρές.

Από τη μια έχουμε το κλίμα της γενικευμένης αστυνομοκρατίας στα Εξάρχεια όλο το τελευταίο διάστημα, που έχει μετατρέψει την περιοχή σε υγειονομική ζώνη.  Από την άλλη, δράσεις και ενέργειες, που στο όνομα δήθεν της αντιεξουσιαστικής ιδεολογίας, καταλήγουν στις πιο εξουσιαστικές  συμπεριφορές, ανοίγουν το δρόμο σε κατασταλτικές λογικές και συντηρητικοποιούν την κοινωνία.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.  Τα Εξάρχεια είναι μια ζωντανή γειτονιά όπου ζουν, κατοικούν, εργάζονται, διασκεδάζουν χιλιάδες πολίτες της Αθήνας, νέοι και νέες, επαγγελματίες, διανοούμενοι και καλλιτέχνες.  Μια γειτονιά με ιστορικές δημοκρατικές παραδόσεις και πλούσιες πολιτιστικές αναφορές.  Μια γειτονιά  με πολλά και επείγοντα προβλήματα που ζητούν σήμερα λύση.

Τα Εξάρχεια πρέπει λοιπόν να ξαναγίνουν μια περιοχή ανοιχτή και δραστήρια, με ελεύθερη και δημοκρατική διακίνηση ιδεών, χωρίς φόβο και τρόμο και στην κατεύθυνση αυτή σαν Συνασπισμός Α΄ Αθήνας δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες.

Νομαρχιακή Επιτροπή Α΄ Αθήνας του ΣΥΝ