Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
06/11/2009

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά

Στο θέμα του λιμανιού τσαλακώθηκε η αξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Όταν η κυβέρνηση προεκλογικά, μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση προφανώς κορόιδευε τον κόσμο. Αν σήμερα μας λέει ότι η επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι εφικτή, τότε γιατί προεκλογικά την εξήγγειλε; 

Είναι βέβαιο πως αν δεν υπήρχαν οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων από την επόμενη κιόλας μέρα θα είχαν εγκατασταθεί στο λιμάνι του Πειραιά, οι κινέζοι της Cosco. Θα είχαν ήδη μετατρέψει το λιμάνι του Πειραιά σε χώρο απροσπέλαστο για την Δημόσια Αρχή. Θα είχαν ήδη μετατρέψει το λιμάνι σε χώρο όπου η κινέζικη πολυεθνική θα είχε επιβάλλει τους δικούς της νόμους και κανόνες.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι από εδώ και στο εξής θα είμαστε ακόμα πιο επικριτικοί όταν βλέπουμε να αθετούνται οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Αν η σύμβαση με την κινεζική Cosco είναι επισφαλής για το Ελληνικό Δημόσιο, αν όπως έλεγαν πριν - και ακόμα και σήμερα παραδέχονται - είναι μια αποικιοκρατική σύμβαση, τότε δεν βλέπουμε κανένα λόγο, η σύμβαση αυτή να εφαρμόζεται.

Η μόνη λύση είναι να προστατεύσουμε το δημόσιο συμφέρον. Η μόνη λύση είναι να καταγγελθεί αυτή η σύμβαση και να επανέλθει το λιμάνι του Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και το μεγαλύτερο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπό τον δημόσιο έλεγχο, να γίνουν επενδύσεις και να είναι μια πύλη εισόδου και εξόδου της χώρας που θα προσφέρει στην ελληνική οικονομία.

To Γραφείο Τύπου