Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/01/2005

Η Γραμματεία του απερχομένου Τμήματος Υγείας αποφάσισε Πανελλαδική Σύσκεψη Υγειονομικών την 26.2.2005 για τη συγκρότηση του νέου Τμήματος Υγείας της ΚΠΕ του ΣΥΝ

Συνεδρίασε την 29.1.2005 η Γραμματεία του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ με διευρυμένη συμμετοχή, συζήτησε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και επικεντρώθηκε στις εξελίξεις στο χώρο της υγείας. Την πολιτική εισήγηση έκανε ο σ. Γ. Τόλιος, υπεύθυνος για θέματα υγείας από την Π. Γ.

Γενική ήταν η διαπίστωση ότι το δημόσιο σύστημα υγείας έχει εγκαταλειφθεί, προωθούνται οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές ιδιωτικοποίησης, εμπορευματοποίησης, ελαστικοποίησης εργασιακών σχέσεων, κ.α. Η υποχρηματοδότηση είναι δεδομένη με βάση τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού του 2005, όπως επίσης και η εγκατάλειψη της δημιουργίας ολοκληρωμένου δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για πρόληψη και προαγωγή της υγείας, στα πλαίσια του ΕΣΥ.

Στον αντίποδα όλων αυτών ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας, αξιοποιώντας την ύπαρξη ράντζων στα νοσοκομεία, δημαγωγεί ασύστολα στα ΜΜΕ, χωρίς να προχωρά στη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου, όπως στελέχωση των νοσοκομείων με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό των εργαστηρίων , για την πλήρη αξιοποίηση του ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού και τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και βέβαια με τη δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για αποσυμφόρηση των νοσοκομείων από περιστατικά που δεν χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.

Η Γραμματεία του απερχομένου Τμήματος Υγείας αποφάσισε Πανελλαδική Σύσκεψη Υγειονομικών την 26.2.2005 για τη συγκρότηση του νέου Τμήματος Υγείας της ΚΠΕ του ΣΥΝ.

Στην πορεία για την πανελλαδική σύσκεψη και στο πλαίσιο της οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΣΥΝ θα ετοιμασθεί σχετική εισήγηση, που θα συζητηθεί και σε περιφερειακές συσκέψεις υγειονομικών.

Τμήμα Υγείας