Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/01/2004

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ επισκέφθηκε τα γραφεία της INFOTE

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού και επικεφαλής του συνδυασμού «Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς- Ενωτικό Ψηφοδέλτιο» Νίκος Κωνσταντόπουλος μαζί με τον Δημήτρη Στρατούλη, στέλεχος του συνδυασμού, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της ΙΝFOTE, και μίλησε στους εργαζόμενους για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του συνδυασμού.
Στη συνέχεια έκανε δηλώσεις:

«Ο πληθωρισμός τελικά έκλεισε στο 3,3. Ηχηρή διάψευση των εκτιμήσεων της κυβέρνησης, ηχηρή αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, που κάθε τόσο διατυμπάνιζε ισχυρή οικονομία για την ισχυρή Ελλάδα.

3,3 πληθωρισμός, σημαίνει ότι η ακρίβεια μεγαλώνει. Είναι μιάμιση φορά μεγαλύτερη η ακρίβεια από τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, γιατί ακριβώς δεν θέλησε η κυβέρνηση ποτέ- και δεν μπόρεσε- να ελέγξει όλο αυτό το κύκλωμα με το οποίο επιβαρύνεται ο καταναλωτής αλλά και ροκανίζεται η εθνική οικονομία.

Αυτά τα οποία συμβαίνουν σήμερα δείχνουν ότι υπάρχει κρίση στο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας. Πέρα από τα γεγονότα και τα πρόσωπα της επικαιρότητας, εκείνο το οποίο νοσεί είναι το μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας.

Ο πρωθυπουργός είναι άφωνος και ανύπαρκτος. Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να παραστήσει τον υπεράνω, αλλά η δικιά τους πολιτική είναι αυτή η οποία μεγάλωσε τη νοσηρότητα στο δημόσιο βίο. Η δικιά τους πολιτική είναι αυτή η οποία άνοιξε τις λεωφόρους της διαπλοκής και της διάβρωσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η απόφαση που ψήφισαν και ο κ. Σημίτης και ο κ. Παπανδρέου, με την τροπολογία που έφεραν για την μετατροπή της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων σε Εταιρεία η οποία θα ιδιωτικοποιηθεί, θα μπει στο χρηματιστήριο και θα μεταβληθεί σε ένα πανίσχυρο ιδιωτικό μονοπώλιο, το οποίο θα εμπορευματοποιεί και θα ρευστοποιεί το φυσικό πλούτο της χώρας, χωρίς κανέναν έλεγχο.

Ό,τι έχει και δεν έχει αυτός ο τόπος ως φυσικό κάλλος, ως περιβαλλοντική ομορφιά και ως πολιτισμικό κεφάλαιο, εκποιείται με τη διαδικασία της ΕΤΑ, στην οποία ο στρατηγικός επενδυτής με το μειοψηφικό πακέτο των μετοχών, θα μπορεί να διορίζει την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου ,να εγκρίνει μισθώσεις και εκποιήσεις σύμφωνα με τον Κανονισμό τον οποίο πάλι αυτή η πλειοψηφία θα καταρτίζει. Αν αυτές οι μεθοδεύσεις δεν είναι μεθοδεύσεις υπέρ της διαπλοκής, τότε τι είναι? Αν αυτές οι μεθοδεύσεις δεν ανοίγουν το δρόμο για να συμβαίνουν όλα αυτά τα οποία σπάνε κάθε μέρα ως αποστήματα διαπλοκής και νοσηρότητας, τότε τι είναι; Eίναι υγιής δημόσιος βίος και είναι κυβερνητικό μοντέλο που λειτουργεί επ' ωφελεία του δημοσίου συμφέροντος; Εμείς λέμε όχι.

Τα ενωτικά Ψηφοδέλτια του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, η συμμετοχή μας στις εκλογές, η πορεία μας προς την κοινωνία θα έχει αυτούς τους βασικούς άξονες:

Δύναμη για να πούμε όχι στον δικομματικό οδοστρωτήρα, δύναμη για να αντιτάξουμε εναλλακτικές προτάσεις στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο, δύναμη για να πάρουμε ενωτικές πρωτοβουλίες στο χώρο της Αριστεράς, δύναμη που να μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και του δημόσιου βίου της χώρας».

To Γραφείο Τύπου