Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
09/11/2009

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις δηλώσεις της Λ.Κατσέλη για τις εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά

Με αφορμή τις δηλώσεις της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κας Λ. Κατσέλη, για τις εξελίξεις στο Λιμάνι του Πειραιά, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Οι αναφορές της κας Κατσέλη περί «ολίγων οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των πολλών», υποδηλώνει διάθεση αφορισμού και ενοχοποίησης του αγώνα των εργαζομένων στον ΟΛΠ, αλλά και παντελή έλλειψη αντιμετώπισης των προβλημάτων μέσω του διαλόγου.

Αλήθεια, η κα. Κατσέλη γνωρίζει τις απόψεις της Νομαρχίας Πειραιά, των πέριξ του λιμανιού Δήμων, του Εργατικού Κέντρου Πειραιά για τη σύμβαση παραχώρησης στην Cosco; Αυτοί όλοι οι φορείς είναι οι «λίγοι» που μαζί με τους εργαζόμενους αγνοούν το συμφέρον των πολλών; Είναι τελικώς προς το συμφέρον των πολλών ο αποικιοκρατικός χαρακτήρας της σύμβασης παραχώρησης του λιμανιού στην Cosco;

Η μόνη ορατή και ρεαλιστική διέξοδος είναι η υιοθέτηση της πρότασης των εργαζομένων για δίμηνο πάγωμα της εφαρμογής της σύμβασης παραχώρησης στην Cosco, με την παράλληλη έναρξη της διαδικασίας διαλόγου.

To Γραφείο Τύπου