Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
10/11/2009

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2010 που παρουσίασε η κυβέρνηση στους ευρωπαίους εταίρους & την επέτειο των 20 χρόνων από την πτώση του τείχους του Βερολίνου

Για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία που εξήγγειλε η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση προκειμένου να κερδίσει πίστωση χρόνου από τους κυρίους Τρισέ και Αλμούνια, είναι έτοιμη να θυσιάσει το ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις.

Η κοινωνία όμως δεν αντέχει άλλες πιέσεις. Ήδη τα ασφαλιστικά ταμεία είναι άδεια εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο τα διαχειρίστηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο χρηματιστηριακό τζόγο και στα ομόλογα. Όπου και να βρεθεί κανείς βλέπει αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, αν η κυβέρνηση υιοθετήσει τις πιέσεις για χαλάρωση των εργασιακών σχέσεων και για διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, τότε θα βρεθεί μπροστά σε μια πρωτοφανή κοινωνική έκρηξη. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην υιοθετήσει αυτές τις επιλογές. Δεν αποτελεί διέξοδο από την κρίση η συρρίκνωση της κοινωνικής συνοχής. Διέξοδο από την κρίση αποτελεί η προοπτική της ενίσχυσης της απασχόλησης και της διατήρησης και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους. 

Για την επέτειο των 20 χρόνων από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου: 

20 χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου για την δική μας Αριστερά που διεκδικεί να γκρεμίσει τα τείχη που υψώνονται παντού γύρω μας ένα είναι το μήνυμα: ο σοσιαλισμός, ή θα είναι δημοκρατικός ή δεν θα υπάρξει.

To Γραφείο Τύπου