Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
10/11/2009

Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ στους απολυμένους της επιχείρησης που είχε αναλάβει το έργο σίτισης στο Σισμανόγλειο - Δηλώσεις Μιχ.Κριτσωτάκη και Δημ. Στρατούλη

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον βουλευτή, Μιχάλη Κριτσωτάκη, και το μέλος της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής, Δημήτρη Στρατούλη, επισκέφτηκε σήμερα τους 28 απολυμένους της επιχείρησης, που είχε αναλάβει εργολαβικά το έργο σίτισης και διατροφής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα σωματεία των απολυμένων και του νοσοκομείου, καθώς και με την παρουσία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών υπαλλήλων, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον Διοικητή και Υποδιοικητή του Σισμανόγλειου ζητώντας τους να παρέμβουν στον υπεργολάβο (ABNOR CLEANING Ε.Π.Ε.) και να τον υποχρεώσουν να προσλάβει τους απολυμένους.

Μετά τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν την εξής δήλωση:

Η εργολαβική εταιρεία ABNOR CLEANING Ε.Π.Ε. με δόλιο και εκβιαστικό τρόπο ανάγκασε τους 42 εργαζόμενους που εργάζονταν από 2 έως 18 χρόνια μέσω αυτής ή και προηγούμενων εργολάβων στο Σισμανόγλειο να παραιτηθούν, επειδή έληγε η σύμβασή της με το νοσοκομείο, με τη δέσμευση ότι θα τους ξαναπροσλάβει, εφόσον ξαναπάρει από αυτό την υπεργολαβία. Τους μετακίνησε για ένα μήνα σε μια παρένθετη εταιρεία Thomas Bates, από την οποία δεν πληρώθηκαν ποτέ, και, όταν ξαναπήρε τη δουλειά από το νοσοκομείο, παρά τις δεσμεύσεις της απέλυσε 28 από τους 42 εργαζόμενους, οι οποίοι επειδή είχαν παραιτηθεί δεν δικαιούνται ούτε αποζημιώσεις απόλυσης, ούτε επιδότηση ανεργίας, ούτε οι συνδικαλιστές την προβλεπόμενη από το νόμο προστασία τους.

Ζητάμε από το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει για την επαναπρόσληψη των 28 απολυμένων και για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας από το Σισμανόγλειο και την εταιρεία υπεργολάβο, και από τον αρμόδιο εισαγγελέα να παρέμβει για να καταλογιστούν οι ποινικές ευθύνες του εργοδότη που παρανόμησε.

Οι υπεργολαβίες είναι θύλακες που αναπαράγουν τον εργασιακό μεσαίωνα. Πρέπει να καταργηθούν και στο δημόσιο και στα νοσοκομεία και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό.

To Γραφείο Τύπου