Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/11/2009

Πρόσκληση Τμήματος Αυτοδιοίκησης για συμμετοχή στη συζήτηση για την "Διοικητική Μεταρρύθμιση"

Το Τμήμα Αυτοδιοίκησης σας καλεί, να συμμετέχετε ενεργά στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί εντός του κόμματος και  στην κοινωνία για την «Διοικητική Μεταρρύθμιση».

Η γραμματεία του τμήματος έχει ήδη συστήσει τρείς ομάδες εργασίας για 

Ως βάση συζήτησης υπάρχουν στο site του ΣΥΝ (θέσεις Τμημάτων ΚΠΕ-Τμήμα Αυτοδιοίκησης), οι αποφάσεις, οι κατευθύνσεις και τα  κείμενα που είχαμε καταθέσει στην προηγούμενη φάση «εθνικού διαλόγου», περιόδου Καραμανλή- Παυλόπουλου.

Ο σχεδιασμός και της παρούσας κυβέρνησης, άλλωστε, στηρίζεται εξ ολοκλήρου στην ίδια μελέτη του ΙΤΑ.  Με σημαντική βέβαια διαφορά τον  αιρετό περιφερειάρχη και την αναπροσαρμογή των χωρικών ορίων των ΟΤΑ, σε σχέση με το εκλογικό σύστημα των μονοεδρικών κοινοβουλευτικών περιφερειών.

Στόχος της διαβούλευσης που ξεκινά το Τμήμα Αυτοδιοίκησης είναι  η κατάθεση ολοκληρωμένου κειμένου προτάσεων προς συζήτηση στο σύνολο του κομματικού και αυτοδιοικητικού μας ιστού, στις αρχές Δεκέμβρη με ορίζοντα την Πανελλαδική Συνάντηση Αυτοδιοικητικών στα μέσα Γενάρη, που θα οριστικοποιεί τις προτάσεις μας σε σχέση με το πλαίσιο και τις προϋποθέσεις μιας ουσιαστικής (Αυτό)Διοικητικής  Μεταρρύθμισης του κράτους.

Τμήμα Αυτοδιοίκησης