Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/11/2009

Ανακοίνωση Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ για την παγκόσμια διάσκεψη του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές (7-18/12/2009, Κοπεγχάγη)

Από 7 έως 18 Δεκεμβρίου 2009 γίνεται στην Κοπεγχάγη  η παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα του ΟΗΕ.

Το πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών και η αντιμετώπιση του είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Η Αριστερά, ο Συνασπισμός οφείλει να βρίσκεται και θα βρίσκεται παρούσα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, που θα βελτιώσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, κυρίως των οικονομικά και κοινωνικά αδύναμων που πρώτοι από όλους πλήττονται από την κλιματική αλλαγή.

Ο Συνασπισμός μαζί με το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο κίνημα, ξεκίνησε πολιτική εκστρατεία για να καταλήξει σε συμφωνία η διάσκεψη του ΟΗΕ, να περιοριστούν οι παραγόμενοι ρύποι, που επιταχύνουν την αλλαγή στο κλίμα. Συμφωνία που δεν φαίνεται εύκολη καθώς οι πλούσιες αναπτυγμένες βιομηχανικά χώρες, οι μεγαλύτεροι ρυπαντές, δύσκολα και ύστερα από παγκόσμια πίεση θα αλλάξουν τον ρυπογόνο τρόπο παραγωγής τους.

COPENHAGEN seal the deal!Στα πλαίσια αυτά της πολιτικής εκστρατείας, ως πρώτο βήμα η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού στην συνεδρίαση της 11/11/2009 αποφάσισε να προσθέσει στο λογότυπο του κόμματος μέχρι την λήξη της διάσκεψης του ΟΗΕ το παγκόσμιο αίτημα για επίτευξη συμφωνίας.

Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού