Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/02/2004

Δήλωση του Ν.Χουντή για την υπόθεση Leopard

Σχετικά με τα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση Leopard ο Νίκος Χουντής, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την ευρωπαϊκή και εξωτερική πολιτική, δήλωσε:

"Ο Συνασπισμός έχει επανειλημμένα αποκαλύψει και καταγγείλει ότι ο αδιαφανής τρόπος που αποφασίζονται και υλοποιούνται τα εξοπλιστικά προγράμματα αφήνει απέραντο χώρο στους μεσάζοντες και στη διαπλοκή με οικονομικά συμφέροντα και απίθανες εταιρείες.

Τέτοιες διαδικασίες έχουν οδηγήσει σε παραγγελίες οπλικών συστημάτων που δεν είναι απαραίτητα για τις πραγματικές αμυντικές ανάγκες της χώρας και ταυτόχρονα σε τεράστια διόγκωση των στρατιωτικών δαπανών.

Η αναγκαία μείωση των εξοπλισμών, που εξαγγέλθηκε από τον κ. Παπανδρέου για την δημιουργία προεκλογικών εντυπώσεων θα εξασφαλιστεί και μέσα από την αλλαγή των απαράδεκτων και διαβλητών διαδικασιών που ακολουθούνται μέχρι σήμερα.

Η κυβερνητική πολιτική των κ. κ. Σημίτη - Παπανδρέου ενώ φόρτωσε με φορολογικά βάρη τους έλληνες εργαζόμενους, ενώ υποχρηματοδότησε τους τομείς της υγείας και της παιδείας, «έκανε νοικοκυραίους» μεσάζοντες και προμηθευτές στρατιωτικού υλικού".

To Γραφείο Τύπου