Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/02/2004

Δήλωση του Δ.Παπαδημούλη για το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ., έκανε την εξής δήλωση:

"Το γενικόλογο οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. αποτελεί συνέχεια της δεξιάς οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Μιας πολιτικής που φέρνει αύξηση των ανισοτήτων, κοινωνικών και περιφερειακών, υψηλή ανεργία, ακρίβεια, περιορισμό του κοινωνικού κράτους, υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Η ΝΔ, όπως και το ΠΑΣΟΚ:

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, συναγωνίζονται τις τελευταίες μέρες σε δημαγωγικές προεκλογικές εξαγγελίες, χωρίς να τεκμηριώνουν και να δεσμεύονται για το πώς και από πού θα εξασφαλίσουν τους πόρους που ως χθες έλεγαν πως δεν υπάρχουν.

Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς αγωνίζεται για ανάπτυξη φιλική προς το περιβάλλον, αναδιανομή υπέρ των ασθενέστερων, ισχυρή περιφερειακή ανάπτυξη, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, ισχυροποίηση και μεταρρύθμιση της δημόσιας παιδείας και υγείας.

Πόροι για μια τέτοια στροφή ανάπτυξης και αναδιανομής υπάρχουν και μπορούν να εξασφαλιστούν από :

Αυτό που λείπει είναι η διάθεση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να αποδεσμευτούν από τον μονόδρομο των νεοφιλελεύθερων επιλογών και των δημαγωγικών προεκλογικών εξαγγελιών".

To Γραφείο Τύπου