Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/11/2009

Λήξη εργασιών της ΚΠΕ - Ανακοίνωση του Προεδρείου

Έληξαν σήμερα οι  εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ.

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση του ΣΥΝ προς την Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, που πρόκειται να διεξαχθεί στα τέλη Νοεμβρίου, και αφορά στα ζητήματα της οργανωτικής συγκρότησης και λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, στην πρόταση προβλέπονται η δημιουργία μητρώου μελών του ΣΥΡΙΖΑ, η πανελλαδική του συγκρότηση στους τόπους δουλειάς και στους δήμους. Καθώς επίσης και η πρόβλεψη δημιουργίας των οργάνων του, όπως της Γραμματείας και του σώματος της Πανελλαδικής Σύσκεψης.

Βασική κατεύθυνση στον τρόπο λήψης των αποφάσεων είναι η συναίνεση ανάμεσα στους συμμετέχοντες στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από ειδικές περιπτώσεις όπου προβλέπονται διαδικασίες προσφυγής στη γνώμη των μελών.

Επίσης υιοθετήθηκε η πρόταση για συγκρότηση επιτροπής η οποία θα έχει σαν αντικείμενο τη διαμόρφωση περαιτέρω προτάσεων για την οργανωτική ανάπτυξη και λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, τη διερεύνηση της διεύρυνσης προς άλλους πολιτικούς χώρους καθώς και τη διερεύνηση της ανασύνθεσης του χώρου της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς.

Στη συνεδρίαση επίσης κατατέθηκαν για έγκριση οι προτάσεις αφ΄ ενός της Ανανεωτικής Πτέρυγας και αφ΄ ετέρου του Κοκκινοπράσινου Δικτύου και της Αριστερής Ανασύνθεσης, οι οποίες δεν εγκρίθηκαν

Το πλήρες κείμενο της Πολιτικής Απόφασης θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.


Τα 3 κείμενα που συζητήθηκαν στην συνεδρίαση της ΚΠΕ