Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
16/11/2009

Καθηλωμένα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής εξαιτίας του σκανδαλώδους ξεπουλήματος της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας

Ερώτηση Π.Λαφαζάνη προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη - Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Ο Σύλλογος Τεχνικών της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας καθώς και εργαζόμενοι σε αυτήν καταγγέλλουν με ανακοινώσεις, εξώδικα και μηνυτήριες αναφορές την σκανδαλώδη καθήλωση εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής, εξαιτίας της αναστολής των εργασιών της τεχνικής της βάσης. Μάλιστα, η αναστολή αυτή έλαβε χώρα προτού καν τεθεί σε εκκαθάριση η εταιρεία!

Πιο συγκεκριμένα, ο Προϊστάμενος Τεχνικής εκπαίδευσης της εταιρείας κύριος Τσιώρης Γεώργιος στην από 6-10-2009 μηνυτήρια αναφορά του προς τον εισαγγελέα πλημ/κων Αθηνών καταγγέλλει ότι ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος, τη συντήρηση και την επισκευή των οποίων, βάσει συμβολαίων, είχε αναλάβει η Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, παραμένουν χωρίς τεχνική υποστήριξη και συντήρηση. Επίσης, καταγγέλλει ότι με την αιφνίδια θέση του προσωπικού σε διαθεσιμότητα, αναχώρησαν υποχρεωτικά και οι μηχανικοί συντήρησης, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος να βρίσκονται στα υπόστεγα επισκευών της εταιρείας και να μην επισκευάζονται.

Επειδή η καθήλωση των εναέριων αυτών μέσων της Πυροσβεστικής δημιουργεί  σημαντικούς κινδύνους για την προστασία του δασικού πλούτου της χώρας και της ζωής των πολιτών.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1) Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει προκειμένου τα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος να πάψουν να βρίσκονται καθηλωμένα στα υπόστεγα επισκευών; Ποιος και έπειτα από ποιες διαδικασίες θα αναλάβει τη συντήρησή τους;

2) Σκοπεύει να αναζητήσει ευθύνες από τη διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας, λόγω των επιζήμιων, για το δημόσιο συμφέρον, ενεργειών της;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ