Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/02/2004

Ο Ν.Κωνσταντόπουλους στο μπλόκο των ελαιοπαραγωγών της Αιγιαλείας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς- Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Ν. Κωνσταντόπουλος πήγε σήμερα στο μπλόκο των ελαιοπαραγωγών της Αιγιαλείας, συναντήθηκε τον Πρόεδρο της ΄Ενωσης Συνεταιρισμών Αιγιαλείας, με την συντονιστική επιτροπή, μίλησε με τους αγρότες και δήλωσε σχετικά με το πρόβλημά τους.

Οι αγρότες πληρώνουν σήμερα την ανικανότητα, τη διγλωσσία και την κουτοπονηριά της κυβερνητικής πολιτικής και του Υπουργείου Γεωργίας. Οι ελαιοπαραγωγοί και οι ελαιοκαλλιεργητές της Αιγιαλείας ζητούν να πληρωθούν τον μόχθο τους. Δεν ζητούν προεκλογικές παροχές, ούτε προεκλογικά δώρα. Είναι έντιμοι παραγωγοί που δήλωσαν την πραγματική τους παραγωγή, την πραγματική ποσότητα και αρνήθηκαν να μπουν σε διαδικασίες με πανωγραψίματα και κομπίνες για τις επιδοτήσεις. Είναι παραγωγοί οι οποίοι βρίσκονται στην απόγνωση κι αν δεν καλυφθούν στο 100% του προϊόντος τους, τότε τα υπόλοιπα χρόνια θα αφεθούν στο έλεος του καιρού. Δεν είναι ποτέ δυνατόν το Υπ. Γεωργίας, με τον ενδιάμεσο φορέα, να ακολουθεί αυτές τις διαδικασίες με τις οποίες επιχειρεί να κοροϊδέψει τους έντιμους παραγωγούς και αγρότες.

΄Οσοι δεν έφτιαξαν το ελαιοκομικό μητρώο ως εργαλείο άσκησης συγκεκριμένης πολιτικής, όσοι δεν έχουν πολιτική για το λάδι σήμερα δεν μπορούν να βάζουν τους αγρότες σ΄ αυτή την εφιαλτική δοκιμασία. Το Υπουργείο Γεωργίας υπήρξε υποκριτικό απέναντι στους ελαιοπαραγωγούς της Αιγιαλείας, προσπάθησε να τους εξαπατήσει και σήμερα τους αφήνει στη μέση του δρόμου, ακριβώς γιατί αρνήθηκαν να γίνουν συνεργοί σε διαδικασίες προκειμένου να καλύψουν πανωγραψίματα και κομπίνες άλλων.

Την ευθύνη για τα πανωγραψίματα, την ευθύνη γι αυτές τις διαδικασίες και τις κομπίνες την έχει το ίδιο το Υπουργείο . Ο Υπουργός, ο υφυπουργός Γεωργίας και η κυβέρνηση.

Οι παραγωγοί της Αιγιαλείας ζητούν να πληρωθούν τον μόχθο τους και οφείλουν όλοι να σταθούν με εντιμότητα απέναντί τους και να τους στηρίξουν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Ν. Κωνσταντόπουλος τόνισε:

Είναι μεγάλη η ευθύνη του κ. Σημίτη και του κ. Παπανδρέου για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε βάρος των ελαιοπαραγωγών. Θέλω να επισημάνω ότι εγκληματούν κινητοποιώντας μηχανισμούς καταστολής εναντίον των αγροτών. Η χρήση βίας για τη διάλυση των αγροτών που διεκδικούν το δίκιο της ζωής τους είναι αντιδημοκρατική και ανάλγητη πολιτική. Δεν μπορεί ο κ. Παπανδρέου να μιλάει για νέα εποχή και για συμμετοχική δήθεν δημοκρατία και να κινητοποιεί τα ΜΑΤ και τους κρατικούς μηχανισμούς για να αντιμετωπίσει δίκαια κοινωνικά αιτήματα.

Καλώ την κυβέρνηση αμέσως, αντί να κάνει χρήση βίας και αυταρχισμού, να δώσει το 100% της επιδότησης στους ελαιοπαραγωγούς της Αιγιαλείας και να εγκαταλείψει κουτοπονηριές και αυθαιρεσίες με τις οποίες επιχειρεί να τους παραπλανήσει.

To Γραφείο Τύπου