Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/11/2009

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ για τις ανάγκες σε κλίνες Μονάδων Εντατικής θεραπείας

Είναι γνωστά τα εκρηκτικά κενά σε κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) καθώς και ΜΑΘ (μονάδες αυξημένης φροντίδας) στο δημόσιο σύστημα υγείας. Για αυτό όμως είναι κατεπείγουσα η ανάγκη κάλυψης  τους ιδιαίτερα αυτή τη χρονική στιγμή προκειμένου να αντιμετωπιστούν  τα πρόσθετα προβλήματα που προβλέπεται να δημιουργήσει η εξάπλωση της νέας γρίπης Α.

Στο πλαίσιο αυτό μας είναι αδιανόητο το γεγονός ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, χειρίζεται με επικοινωνιακό τρόπο το ζήτημα, και δεν πράττει απολύτως τίποτα για αυτή την κατεπείγουσα προτεραιότητα.

Είναι απόλυτη ανάγκη να στελεχωθούν τώρα, τουλάχιστον οι 150 υπάρχουσες έτοιμες κλειστές κλίνες ΜΕΘ. Αύριο το πρωί αν ήταν δυνατό. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να σχεδιάζουμε με τους συνήθεις ρυθμούς του ελληνικού δημοσίου. Δεν μπορούμε να παίζουμε με την υγεία και την ζωή των πολιτών.

Το Τμήμα Υγείας Πρόνοιας του ΣΥΝ προτείνει τη λήψη έστω και τώρα εκτάκτων μέτρων.

Συγκεκριμένα

Είναι περιττό να τονίσουμε ότι η διαδικασία αυτή δεν υποκαθιστά ούτε αναιρεί την ανάγκη για την πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας με προσωπικό με μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Αναμένουμε την άμεση αντίδραση της Υπουργού Υγείας.

Τμήμα Υγείας