Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/02/2004

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ επισκέφθηκε το σταθμό των ΗΣΑΠ στον Πειραιά και μίλησε με τους εργαζόμενους

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του Συνδυασμού ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Νίκος Κωνσταντόπουλος και υποψήφιοι Βουλευτές της Α' και Β' Πειραιά, πραγματοποίησαν σήμερα επίσκεψη στο σταθμό των Η.Σ.Α.Π. στον Πειραιά και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους.

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος, αναφέρθηκε στις πολιτικές που θα εφαρμόσουν τα κόμματα του δικομματισμού, όπως προκύπτει από τα προγράμματά τους, κυρίως όμως από τη μέχρι σήμερα πολιτική πρακτική τους. Στα κρίσιμα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων, των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού συστήματος πέρα των επιμέρους παραλλαγών, στην ουσία συγκλίνουν στις πολιτικές τους. Είναι πολιτικές που ελαστικοποιούν ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις, υπονομεύουν το ασφαλιστικό σύστημα, αποδυναμώνουν παραπέρα το κοινωνικό κράτος, εντείνουν τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ο ΣΥΝ υποστηρίζει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς με ενιαία μορφή και διοίκηση με αξιοκρατικά και αποτελεσματικά κριτήρια για όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Αττικής.

Ο ΣΥΝ θα αγωνισθεί για δημόσιες συγκοινωνίες με επέκταση και κάλυψη σε όλη την Αττική εντός της δεκαετίας.

Μόνο με ένα τέτοιο πρόγραμμα ανάπτυξης και πολιτικής θα γίνουν αποδοτικές οι συγκοινωνίες και δεν θα επιτρέψουν παιχνίδια πολιτικής και διαφόρων συμφερόντων όπως στην Ολυμπιακή που οδήγησαν στην διάλυση, σε απολύσεις και στην καθήλωση.

Αναφερόμενος στις συγκοινωνίες του Πειραιά και όλου του Λεκανοπεδίου, επεσήμανε, ότι το συγκοινωνιακό δίκτυο σταθερής τροχιάς δεν θα ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα, σε σύγκριση με τη δεκαετία του `50 που είχε 114 χιλιόμετρα σταθερής τροχιάς. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη επέκτασης της γραμμής των Η.Σ.Α.Π. προς το κέντρο του Πειραιά και στις περιοχές της Β' Πειραιά, αλλά και προς τα Βόρεια Προάστια. Ο Ν. Κωνσταντόπουλος υποστήριξε σαν στοιχειώδες ορθολογικό μέτρο, την ενοποίηση των δύο Εταιριών Η.Σ.Α.Π. και ΑΜΕΛ σε μια εταιρία δημόσιου χαρακτήρα με κοινωνικό ρόλο.

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, τη δύναμη εκείνη που από θέσεις Προγραμματικής αντιπολίτευσης, θα υπερασπιστεί εντός και εκτός Βουλής τα αιτήματα των εργαζομένων και θα προωθήσει πολιτικές, που αντιπαλεύουν το νεοφιλελευθερισμό.

To Γραφείο Τύπου