Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/02/2004

Η συμμετοχή Μάνου, Ανδριανόπουλου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ δείχνει πού το πάει ο Γ.Παπανδρέου: Στη νεοφιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη.

11Φεβρουαρίου 2004

O Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, μιλώντας σήμερα στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Τμήμα Οικολογίας του κόμματος με θέμα "Συνασπισμός: Τέσσερα χρόνια με την κοινωνία των πολιτών για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής", τόνισε, μεταξύ άλλων:

Η συμμετοχή Μάνου, Ανδριανόπουλου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ δείχνει πού το πάει ο Γ.Παπανδρέου: Στη νεοφιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη.

Η χρησιμοποίηση από την άλλη μεριά προσώπων της Αριστεράς θα είναι το άλλοθι μιας χρήσης γι αυτή τη νεοφιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη που προσπαθεί να δημιουργήσει ο κ. Παπανδρέου.

Επιδίωξη δικιά μας είναι να έρθουν τα συγκεκριμένα προβλήματα στο προσκήνιο. Και τα θέματα του περιβάλλοντος είναι αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής μας. Είμαστε το μοναδικό κόμμα που δέχεται ότι η οικολογία και το περιβάλλον είναι πυλώνας ισοδύναμος με την οικονομία και την κοινωνία. Και μ΄ αυτή την αντίληψη κινηθήκαμε τόσο στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος όσο και στις προτεραιότητες της κοινοβουλευτικής μας δουλειάς επί τετραετίας.

Η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλο έλλειμμα περιβαλλοντικής πολιτικής σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. Και θυμώνουμε όταν ακούμε την Υπουργό Περιβάλλοντος Β. Παπανδρέου να μέμφεται τους δικούς μας ευρωβουλευτές, επειδή προβάλλουν τέτοια θέματα στην Ευρωβουλή.

Θα απευθυνθούμε με επιστολή μας στα άλλα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα των μεταλλαγμένων και θα τους καλέσουμε σε δημόσια συζήτηση ώστε ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Θα απευθυνθούμε επίσης προς τους νομάρχες και τα νομαρχιακά συμβούλια και θα τους ζητήσουμε να συνεχίσουν τις πρωτοβουλίες τους προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κίνημα εναντίον των μεταλλαγμένων και για την προστασία της δημόσιας υγείας.

To Γραφείο Τύπου