Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/11/2009

Δήλωση Δημ.Στρατουλη για την πρόσκληση του ΣΕΒ προς τα συνδικάτα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2010

Σχετικά με την πρόσκληση του ΣΕΒ προς τα συνδικάτα για τη  εσπευσμένη έναρξη των διαπραγματεύσεων για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2010, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η βιασύνη του ΣΕΒ για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Εθνικής Σύμβασης Εργασίας, με την επίκληση μάλιστα «έκτακτων» συνθηκών στην οικονομία, δεν οφείλεται στην «ευαισθησία» του για να δοθούν έγκαιρα αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων.

Είναι σαφές ότι ο ΣΕΒ μετά τους δημόσιους επαίνους του για την οικονομική πολιτική της νέας κυβέρνησης έρχεται τώρα να αξιοποιήσει την συγκυρία για να επιβάλλει στους εργαζόμενους όσο το δυνατόν μικρότερες αυξήσεις στους μισθούς τους και ουσιαστικά να τους φορτώσει τα κύρια βάρη της οικονομικής κρίσης. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να δημιουργήσουν ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο που θα ακυρώσει τις επιδιώξεις του ΣΕΒ και θα αγωνιστεί για πλήρη, σταθερή, ασφαλισμένη και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία».

To Γραφείο Τύπου