Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/02/2004

Μια ενωμένη Κύπρος, κλειδί για ευρωπαϊκή πολιτική ειρήνης στη Μ.Ανατολή

Σε ομιλία του στη Λευκωσία στη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου του "Προς τους εξοχότατους της Ευρώπης" (εκδόσεις "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ"), που οργάνωσε τον Τμήμα Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης (υποψήφιος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη Β' Αθηνών) τόνισε:

«Ώρες αγωνίας και ελπίδας ζει η Κύπρος. Ευχόμαστε η νέα πρωτοβουλία του Κόφι Αννάν να ευοδωθεί. Να δοθεί δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση στο Κυπριακό με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Η ένταξη μια ενωμένης Κύπρου στην ΕΕ δεν θα είναι μόνο προς όφελος των κατοίκων του νησιού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, αλλά μπορεί να βοηθήσει και την ΕΕ στη διαμόρφωση και άσκηση μιας πολιτικής ειρήνης στη Μ.Ανατολή, το κρισιμότατο αυτό σταυροδρόμι για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ασφάλεια. Με την έννοια αυτή, μπορούμε να πούμε ότι αγωνιζόμενη για τη λύση του προβλήματός της και την επανένωσή της, η Κύπρος αγωνίζεται και για την Ευρώπη και τον κόσμο. Ας το αντιληφθούν αυτό οι εξοχότατοι ηγέτες της Ευρώπης και ας ασκήσουν όλες τις αναγκαίες πιέσεις προς την Τουρκική πλευρά για να μην υπάρξει νέο αδιέξοδο στο Κυπριακό».

Συναντήσεις

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Κύπρο, το στέλεχος του ΣΥΝ είχε συναντήσεις με το μέλος του Π.Γ. και υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του ΑΚΕΛ ʼντρο Κυπριανού, τον αναπληρωτή Πρόεδρο των Ενωμένων Δημοκρατών Μιχ. Παπαπέτρου, καθώς και με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Κύπρου.

Επίσης συναντήθηκε και συζήτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό με τους Τουρκοκύπριους καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου Νεσιέ Γιασίν και Νιαζί Κουζουλκιουρέκ.

To Γραφείο Τύπου