Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/02/2004

Μια ακόμη "φυσιολογική προσαρμογή στις ανάγκες της εποχής" βγαλμένη, όμως, από τα παλιά

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 184, τεύχος Β) η απόφαση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών για τις εφημερίες των γιατρών στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας.

Το συνολικό κονδύλιο που διατίθεται φέτος για εφημερίες έχει σχεδόν μηδενική αύξηση σε σχέση με το περσινό και αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στη λειτουργία των Νοσοκομείων, δεδομένου ότι φέτος, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, θα τεθούν πολλά Νοσοκομεία σε συνεχή εφημέρευση όλο το καλοκαίρι.

Το απλό συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι οι εφημερίες μετά τον Αύγουστο δεν θα μπορούν να πληρωθούν. Το ίδιο ισχύει βέβαια από σήμερα και για όλα τα νέα Τμήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Να σημειώσουμε ότι τα Νοσοκομεία περίμεναν εναγωνίως την παραπάνω Υπουργική Απόφαση για να μπορέσουν να πληρώσουν τους γιατρούς που έμεναν απλήρωτοι για τις εφημερίες που πραγματοποίησαν τον Δεκέμβριο του 2003 και Ιανουάριο του 2004 και με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες θα πληρωθούν τελικά περί τις αρχές Μαρτίου 2004.

Τώρα που είναι προεκλογική περίοδος και τα λόγια είναι πολλά και παχιά, ποιος από τους δύο μονομάχους της εξουσίας μπορεί να υπερασπιστεί τη χαμηλή χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα Υγείας που και οι δύο ευαγγελίζονται μπροστά στο λαό;

Την υποβάθμιση και συρρίκνωση του δημόσιου τομέα υγείας-πρόνοιας την επέλεξε και την εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ. Η Ν.Δ. μας υπόσχεται ότι θα πράξει το ίδιο αν έρθει στην εξουσία. Μόνη δική μας απάντηση: Αντίσταση και πάλη.

Τμήμα Υγείας