Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/02/2004

Δηλώσεις του Ν.Κωνσταντόπουλου για τις πολιτικές εξελίξεις

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Ν. Κωνσταντόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, τόνισε:

Θα ήθελα να επαναλάβω ότι αυτά που βλέπουμε οδηγούν σε μεγάλες ανατροπές στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ που ήξεραν τα μέλη του, οι οπαδοί του, το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε δεν υπάρχει πια. Και η ελληνική κοινωνία ξέρει ότι μετά τις εκλογές δεν μπορεί να περιμένει καλύτερη απάντηση στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα της ζωής όλων. Αυτό που ξέρουν είναι ότι μετά τις εκλογές έχουν να αντιμετωπίσουν συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες επιλογές. ʼλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα με διάφορα λόμπι εξουσίας που δημιουργούνται στην κορυφή του πολιτικού συστήματος δεν εξυγιαίνεται, ούτε αναζωογονείται η πολιτική. Τα προβλήματα παραμένουν, οι αιτίες των προβλημάτων δεν αντιμετωπίζονται. Οι Ελληνες εργαζόμενοι ξέρουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν προοδευτικές απαντήσεις με κοινωνική ευαισθησία.

Για την οδηγία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προς κυρίως μέλη ανατολικών χωρών που έχουν ενταχθεί πρόσφατα στην Ε.Ε. και τους χαρακτηρίζει αμετανόητους κομμουνιστές

Νοοτροπίες επικίνδυνες, αντιδημοκρατικές οδηγούν σε άλλες εποχές. Η Ευρώπη πρέπει να είναι Ευρώπη με κοινωνικές, δημοκρατικές και οικολογικές προτεραιότητες. Εμείς από την πλευρά μας, με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που ιδρύεται, θέλουμε να δώσουμε την απάντηση σε όλους εκείνους που οραματίζονται ψυχροπολεμικές νοοτροπίες και αποκλεισμούς για να σπρώξουν προς το παρελθόν τις εξελίξεις.

Για τη δημοσκόπηση της OPINION

Οι εκλογές γίνονται με την κάλπη και ας μην φτάσουμε στο παράξοδο να υποκαταστήσουμε τη δημοκρατική επιλογή των πολιτών με τις σφυγμομετρήσεις. Εμείς τις παρακολουθούμε, τις μελετάμε, μας ενδιαφέρουν τα ποιοτικά τους στοιχεία. Κινήσεις κορυφής που γίνονται δεν μικραίνουν την απόσταση μεταξύ πολιτικού συστήματος και κοινωνικής πραγματικότητας. Την μεγαλώνουν.

To Γραφείο Τύπου