Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
19/11/2009

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εκτίμηση του Υπουργού Οικονομικών για την ύφεση της οικονομίας το 2009 και τα στοιχεία για την κατάρρευση των δεικτών στη Βιομηχανία

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην εκτίμηση του Υπουργού Οικονομικών για την ύφεση της οικονομίας το 2009, αλλά και τα στοιχεία για τη μείωση των παραγγελιών και του τζίρου στη βιομηχανία το Σεπτέμβριο του 2009, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

Η κατάρρευση, σχεδόν, του τζίρου και των παραγγελιών στη βιομηχανία με μείωση 27% και 24 % αντίστοιχα το Σεπτέμβριο του 2009, μετά την πτώση των αφίξεων και εσόδων στο Τουρισμό, καταδεικνύει ότι η παραγωγική βάση της χώρας βρίσκεται σε τροχιά ελεύθερης πτώσης και ότι η ύφεση στην οικονομία το 2009 θα υπερβεί τις κυβερνητικές εκτιμήσεις για αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 1,3%.

Είναι τραγικό ότι η κυβέρνηση, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, αντί να βελτιώνει, χειροτερεύει ακόμα περισσότερο ένα προσχέδιο προϋπολογισμού που βρίσκεται σε αντιαναπτυξιακή κατεύθυνση, προσδίδοντάς του όψεις ακόμα πιο έντονης λιτότητας στους μισθούς, πράγματα που κινδυνεύουν να οδηγήσουν τη χώρα σε έναν οικονομικό εφιάλτη εντός του 2010.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα η οικονομία, είναι η στήριξη και αναβάθμιση μισθών και συντάξεων, η ανασυγκρότηση και παραγωγική διεύρυνση του δημόσιου τομέα και μια μεγάλη αύξηση το Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, μαζί με τον παραγωγικό και κοινωνικό προσανατολισμό του.

To Γραφείο Τύπου