Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/11/2009

Ο Δημήτρης Στρατούλης και η Ελένη Σωτηρίου, μέλη της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που παραβρέθηκαν σήμερα στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων με stage, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Η κυβέρνηση με την απόφασή της να απολύσει όλους τους εργαζόμενους με stage και ταυτόχρονα να τους αποκλείσει κάθε προοπτική με το πάγωμα των διαγωνισμών για το 2010, οδηγεί στον καιάδα της ανεργίας άλλους 23.000 νέους εργαζόμενους και σε διάλυση βασικές δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες διευκολύνοντας την ιδιωτικοποίησή τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να μην απολύσει κανέναν εργαζόμενο με stage μέχρι να καλυφθούν με διαγωνισμούς οι θέσεις εργασίας τους, να τους χορηγήσει αναδρομικά τα ένσημα και τις αποδοχές που δικαιούνται ως κανονικοί εργαζόμενοι και να αναγνωρίσει την προϋπηρεσία τους.

Οι εργαζόμενοι με stage, οι άνεργοι και οι συμβασιούχοι πρέπει να βγουν από το καθεστώς της ομηρίας, στο οποίο τους έχουν καταδικάσει οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και να έχουν όλοι και όλες πλήρη και σταθερή εργασία με ασφάλιση και αξιοπρεπή μισθό».

To Γραφείο Τύπου