Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/02/2004

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν.Κωνσταντόπουλος, ο Νίκος Χουντής, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής και ο Π.Τριγάζης, μέλος της ΚΠΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, συναντήθηκαν, κατόπιν αιτήματος του ΣΥΝ, με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Τ.Γιαννίτση προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Μετά τη συνάντηση ο Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε:

H Ελλάδα και η Κύπρος πιέζονται κυρίως από τις ΗΠΑ να αποδεχτούν ό,τι για δεκαετίες αρνιόνταν. Την μετατροπή του Κυπριακού σε διμερή ελληνοτουρκική διαφορά που θα επιλυθεί με επιδιαιτησία.

Για μας το Κυπριακό είναι διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής που αφορά πρωτίστως τον ΟΗΕ. Και ταυτόχρονα είναι θέμα ευρωπαϊκό με δεδομένη την απόφαση για ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.

Από αυτές τις θέσεις δεν μπορεί να πάει πίσω καμιά ελληνική κυβέρνηση.

Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δώσει σε κανέναν λευκή επιταγή για το πώς θα χειριστεί μετεκλογικά το μεγάλο εθνικό θέμα.

Γι αυτό ζητούμε εδώ και τώρα - πριν από τις εκλογές - να συνέλθει σύσκεψη αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να δεσμευτούν όλοι τι θα κάνουν μετεκλογικά.

To Γραφείο Τύπου