Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
22/11/2009

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατιδου στην κινητοποίηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Εξοχής του Δήμου Χορτιάτη

Την Κυριακή 22 Νοέμβρη με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μπροστά στο πέτρινο Δημοτικό Σχολείο του Δ.Δ. Εξοχής του Δήμου Χορτιάτη και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία με προορισμό το οικόπεδο των 4 στρεμμάτων που από το Μάιο του 2007 έχει εγκριθεί στα πλαίσια του προγράμματος της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, για να ανεγερθεί το νέο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο της Εξοχής.

Στην κινητοποίηση των Γονέων και των μαθητών συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Χορτιάτη με τη βουλευτή της Βʼ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου η οποία στο χαιρετισμό που απεύθυνε στους παρευρισκόμενους τόνισε:

«θέλω να σας ευχαριστήσω που μας καλέσατε στα 59ατα γενέθλια του παλιού πέτρινου Δημοτικού σχολείου, αλλά δεν σας εύχομαι να τα εκατοστίσετε στο υπάρχον κτίριο! Έχουμε συναντηθεί με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, έχουμε ξεναγηθεί στις αίθουσες που φιλοξενούν 8 μαθητές και αν έρθει 9ος δεν χωράει. Η κατάσταση είναι τραγική στο 5θέσιο σχολείο σας και μάλιστα σε μία περιοχή με τόσο μεγάλη οικιστική ανάπτυξη. Στηρίζουμε τους αγώνες σας για την ανέγερση του νέου δημοτικού σχολείου που σας έχει εδώ και χρόνια υποσχεθεί η Νομαρχία αλλά δεν προωθεί άμεσα τις μελέτες ώστε να ξεκινήσει το έργο. Η έλλειψη σχολικής στέγης είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και σας ενημερώνουμε ότι ήδη έχουμε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για το σχολείο σας και περιμένουμε εντός των επόμενων ημερών να συζητηθεί στη βουλή, ώστε να δούμε και τις προθέσεις του υπουργείου.»

To Γραφείο Τύπου