Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/01/2005

Συνάντηση Αλ.Αλαβάνου με αντιπροσωπεία κυβερνητικού κόμματος της Βενεζουέλας

ΠΟΡΤΟ ΑΛΛΕΓΚΡΕ

Στα πλαίσια του Παγκόσμιου Κοινοβουλευτικού Φόρουμ στο Πόρτο Αλέγκρε, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος και το μέλος της ΚΠΕ Κ.Ήσυχος συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του κυβερνητικού κόμματος της Βενεζουέλας «Κίνημα για την 5η Δημοκρατία», του οποίου προΐσταται ο Ούγκο Τσάβες, αποτελούμενη από τους Βιντάλ Σισνέρος, υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του Κινήματος, Ζανέτ Μαδρίδ, Πρόεδρος του Κοινοβουλίου των 'Ανδεων και Ελπίδιο Φλόρες, Β'Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου της Βενεζουέλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε λεπτομερής χρονολογική ανάλυση από την αντιπροσωπεία της Βενεζουέλας για τις διάφορες φάσεις από το δημοκρατικό επαναστατικό και μεταρρυθμιστικό εγχείρημα της χώρας από το ΄96 έως σήμερα. Τόνισαν τη διαρκή ιμπεριαλιστική επιθετικότητα της κυβέρνησης Μπους σε βάρος της Βενεζουέλας, επιθετικότητα που κορυφώθηκε πριν δυόμισι χρόνια, με την απόπειρα πραξικοπήματος από την αντιπολίτευση και την ολιγαρχία με την άμεση στήριξη των ΗΠΑ. Ζήτησαν κάθε μορφής πολιτική αλληλεγγύη από τη χώρα μας, και ειδικότερα από την Αριστερά. Δήλωσαν ότι επιταχύνονται οι δομικές δημοκρατικές μεταρρυθμιστικές αλλαγές στους θεσμούς της χώρας, στην οικονομία, για την καταπολέμηση της φτώχειας, του αποκλεισμού, για την καμπάνια αναλφαβητισμού, την αγροτική μεταρρύθμιση κ.λπ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Βενεζουέλας για την πολιτική κατάσταση της χώρας, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την ιστορία του ΣΥΝ, το πολιτικό του πρόγραμμα και τον ιδεολογικό του προσανατολισμό.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να δυναμώσουν τις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στα δύο κόμματα στο άμεσο μέλλον.

Η αντιπροσωπεία της Βενεζουέλας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στην Αθήνα, την άνοιξη του 2006.

To Γραφείο Τύπου