Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/11/2009

Δήλωση Δημήτρη Στρατουλη για το μπλοκάρισμα της μισθοδοσίας των εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου από προμηθευτή του μέσω της Εθνικής Τράπεζας

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκε μαζί με το μέλος της Διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, Χρήστο Κόνιαρη, το Λαϊκό Νοσοκομείο και συναντήθηκε με τον Διοικητή του και το προεδρείο του συλλόγου των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Μετά τις συναντήσεις έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είναι απαράδεκτο και ντροπή για τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να μπλοκάρει το λογαριασμό μισθοδοσίας των εργαζομένων του Λαϊκού για λογαριασμό εταιρείας-προμηθευτή του Νοσοκομείου που τον κατέσχεσε.

Οι πάντες γνωρίζουν σε αυτή τη χώρα ότι ο νόμος απαγορεύει κατάσχεση μισθών εργαζομένων από τρίτο για υποχρεώσεις του εργοδότη τους. Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αυτό δεν το γνωρίζει; Να μοιράζει όμως τα τεράστια κέρδη της στα χρυσοπληρωμένα golden boys της το γνωρίζει καλά και το κάνει σταθερά, αδιάλειπτα και προκλητικά ακόμα και τώρα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Η Υπουργός Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει στην Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για να αποκαταστήσει την παραβιασθείσα ωμά νομιμότητα. Δεν δικαιολογείται καμία ολιγωρία σε αυτόν τον τομέα, γιατί διαφορετικά όλοι οι προμηθευτές της δημόσιας υγείας θα αρχίσουν να ζητούν την ικανοποίηση των υποχρεώσεών τους από τους μισθούς των εργαζομένων.

To Γραφείο Τύπου