Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/02/2004

Διήμερη περιοδεία του Ν.Κωνσταντόπουλου στη Θεσσαλία

O Πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς- Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Νίκος Κωνσταντόπουλος, περιόδευσε στις 17 & 18 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλία.
Στις 17/02  επισκέφθηκε τη Λάρισα.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Ν. Κωνσταντόπουλος στη Λάρισα, αναφέρθηκε στις μεγάλες καταστροφές που έχουν συντελεστεί στην αγροτική παραγωγή από τις καιρικές συνθήκες και τόνισε, μεταξύ άλλων:

"Οι καταστροφές για τους αγρότες είναι μεγάλες και τραγικές. Αφανίστηκαν σοδειές και καταστράφηκαν ολόκληρες οι υποδομές. Για μια ακόμη φορά οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση είτε από τις πλημμύρες είτε από τον παγετό είτε από το χιονιά. Βλέπουν το ρήμαγμα που υπάρχει στις περιουσίες τους, στον μόχθο τους.

Ζητάμε αμέσως τώρα:

Φυσικές καταστροφές θα υπάρχουν και μετά τις 8 Μάρτη. Εμείς ξέρουμε ότι θα χρειαστεί να αγωνιστούμε και να φωνάξουμε για να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο. Ακόμα δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις που τους έταξαν από τις προηγούμενες καταστροφές. Ξέρουν λοιπόν οι αγρότες τι τους περιμένει μετά από μια καταστροφή. ΄Η θα υπάρξει αποφασιστική στήριξη ή θα ανακυκλώνουν την απόγνωση, την εγκατάλειψη και την υπερχρέωση. Πρέπει να απαλλαγούν οι αγρότες απ΄ αυτό το βραχνά.

Ο ΕΛΓΑ έχει αποστολή να καλύπτει αυτές τις καταστροφές. Αντί όμως να είναι στήριγμα για τους αγρότες, έχει γίνει εργαλείο εμπαιγμού των αγροτών. Με τον πόνο των αγροτών η κυβέρνηση και ο ΕΛΓΑ παίζουν παιχνίδια σκοπιμότητας. Από τον ΕΛΓΑ έτσι όπως λειτουργεί σήμερα οι αγρότες δεν έχουν να περιμένουν τίποτε. Το ίδιο συμβαίνει και με το π. Γεωργίας, που είναι μακριά από τους αγρότες, χωρίς πολιτική και χωρίς ευαισθησία. Οι αγρότες δεν πληρώνουν μονάχα τα σπασμένα των καιρικών συνθηκών, πληρώνουν εξακολουθητικά την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης."

To Γραφείο Τύπου