Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/02/2004

O Δ.Στρατούλης γαι τις "δεσμεύσεις" του Γ.Παπανδρέου για τους ηλικιωμένους

Οι "δεσμεύσεις"του Γ.Παπανδρέου για τους ηλικιωμένους

Ο Δημήτρης Στρατούλης υποψήφιος Βουλευτής στη Β΄ Αθήνας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ σχολιάζοντας τις σημερινές «δεσμεύσεις» του Γ. Παπανδρέου για τους ηλικιωμένους, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο Κύριος Παπανδρέου λησμόνησε ότι:

1. Οι 1.000.000 ηλικιωμένοι συνταξιούχοι της χώρας μας παίρνουν την κατώτερη σύνταξη, που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας και μόνο οι μισοί από αυτούς παίρνουν το ΕΚΑΣ.
Η Ν.Δ. με τους νόμους του 1990-92 αποσύνδεσε την κατώτερη σύνταξη από τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη μειώνοντάς την στα 15,3 ημερομίσθια.
Το αίτημα των συνταξιούχων είναι να καταργηθεί αυτή η διάταξη και να επανασυνδεθεί η κατώτερη σύνταξη με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ικανοποιεί με τις «δεσμεύσεις» του αυτό το αίτημα 1.000.000 φτωχών ηλικιωμένων συνταξιούχων, αφήνοντας άθικτους τους νόμους της Ν.Δ.

2. Η Ν.Δ. με τους νόμους του 1990-92 επέβαλε σε 1.950.000 ηλικιωμένους συνταξιούχους 25% συμμετοχή στα φάρμακα και ειδική εισφορά επί των συνάξεών τους.
Οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι διεκδικούν την κατάργηση αυτών των διατάξεων για την οικονομική ανακούφισή τους.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ικανοποιεί με τις δεσμεύσεις του ούτε αυτά τα αιτήματα και αφήνει άθικτους τους νόμους της Ν,Δ.

Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. στην πράξη έχουν ως ευαγγέλιο τους αντιασφαλιστικούς νόμους του 1990-92 καταδικάζοντας σε διαβίωση κάτω από τα όρια της φτώχειας τουλάχιστον το 70% από τους 1.950.000 ηλικιωμένους συνταξιούχους της χώρας μας.

Ο νεοφιλελεύθερος συναινετικός δικομματισμός κατάντησε τα άλλοτε «περήφανα γηρατειά» σε σύγχρονους «παρίες» της κοινωνίας, σε «παγίδες» φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Η καταδίκη του δικομματισμού στις εκλογές και η ενίσχυση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ μπορεί ν΄ ανοίξει παράθυρα στις ελπίδες των ηλικιωμένων για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

To Γραφείο Τύπου