Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/11/2009

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 1 του ΠΕΙΡΑΙΑ(εκπομπή Μαριτίνας Ζαφειριάδου) μεταξύ άλλων τόνισε:

Για την Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

-Η αυτοτέλεια του ΣΥΝ  τίθεται υπό διαπραγμάτευση  μέσα από ένα οδοιπορικό οργανωτικών ρυθμίσεων  και συνεχών μετατοπίσεων από την πολιτική συμμαχία κομμάτων και κινήσεων σε ενιαίο κόμμα.

-Η ενότητα της Αριστεράς δεν αποτελεί ζήτημα οργανωτικών διευθετήσεων και  δημοκρατικών κανόνων αλλά πρωτίστως προγραμματικής συμφωνίας και πολιτικού σχεδίου.

-Το «μητρώο μελών», που πλειοψηφικά-και κατά παραχώρηση- αποφάσισε η ΚΠΕ του ΣΥΝ δεν μπορεί να μετεξελιχθεί σε «μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» και ακόμη περισσότερο σε «κάρτα μέλους».

Κάρτα μέλους έχουμε σε ένα κόμμα, εν προκειμένω στον ΣΥΝ,  απόρροια ατομικής επιλογής και ιδρυτικής σύμβασης.

-Τυχόν απόφαση για περαιτέρω υποχωρήσεις μας, θεωρώ ότι μας  θέτει μπροστά στο αναπόφευκτο βήμα να δηλώσουμε ότι : «Είμαστε μέλη μόνο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ».

-Η συμμετοχή μου στην Πανελλαδική Σύσκεψη, όπως τόνισε χθες και ο Φ. Κουβέλης, αποτελεί προϊόν στάθμισης των όσων μεσολαβήσουν μέχρι την έναρξή της.

Για το διάλογο για το ασφαλιστικό

Η συμμετοχή στον διάλογο με τις θέσεις μας, την ανάδειξη των προτεραιοτήτων και το κάλεσμα της κυβέρνησης να λάβει μονομερώς τις πολιτικές και θεσμικές πρωτοβουλίες που είναι ώριμες και αποτελούν κοινό τόπο ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων(βλέπε απόδοση του κράτους όσων το ίδιο χρωστάει στα Ταμεία, ενεργοποίηση πολύ αυστηρότερων  διατάξεων και προπαντός ελέγχων  για άμεση απόδοση βεβαιωμένων ασφαλιστικών εισφορών από επιχειρήσεις και ιδιώτες, κατάργηση αντιασφαλιστικών διατάξεων του νόμου Πετραλιά), αποτελεί την  υπεύθυνη στάση.

Το όποιο παρακολούθημα της στάσης του ΚΚΕ δεν θα προσκομίσει κανενός είδους όφελος.

Για την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου

Η συμμετοχή μας ως ΣΥΝ, σε συγκέντρωση που διοργανώνει το Δίκτυο με συμμετοχή υπεραριστερών και άλλων οργανώσεων, με άγνωστο περιεχόμενο και κυρίως με άδηλη στόχευση πρέπει να αποφευχθεί.

 Θα ήταν καλό η συμμετοχή της νεολαίας μας να γίνει μέσα από την αναμενόμενη πρωτοβουλία ευρύτερων φοιτητικών και μαθητικών συλλογικοτήτων.

To Γραφείο Τύπου