Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
27/11/2009

Αυταρχική και προσβλητική συμπεριφορά διοικητή στρατοπέδου στα Ρίζια του Νομού Έβρου

Ερώτηση Ε.Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Θ.Δρίτσα προς τον Υπουργό Εθνικής 'Αμυνας

Την απαράδεκτη και ακραία συμπεριφορά του διοικητή του στρατοπέδου 508 Μ/Κ Τ.Π. στα Ρίζια του νομού Έβρου καταγγέλλουν στρατευμένοι σύμφωνα με δημοσίευμα στον ημερήσιο τύπο.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός αναπολώντας ενδεχομένως συμπεριφορές, αλήστου μνήμης εποχών, συμπεριφέρεται στους στρατευμένους με ιδιαίτερα αυταρχικό τρόπο αρνούμενος να ικανοποιήσει δικαιολογημένες απαιτήσεις τους για άδειες και μεταθέσεις.

Οι καταγγέλλοντες σημειώνουν τις συνεχείς προσβολές που υφίσταται η προσωπικότητά τους, γιατί ο διοικητής, τους  επιβάλλει υπερβάσεις ωραρίου και αδικαιολόγητες τιμωρίες, ασκώντας  με τον τρόπο αυτό ψυχολογική πίεση η οποία έχει δυσμενείς επιπτώσεις και στη ζωή μέσα στο στρατόπεδο αλλά και στην οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή.

Επειδή όπως είχε επισημάνει ο κ. Υπουργός, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης,
-μόνο όταν το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατιωτικό και πολιτικό, πιστέψει ότι γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπειά του και η προσωπικότητα του, γίνεται παραγωγικό, ανταποκρίνεται στην πρόσκληση της πολιτείας.
-η συνειδητή και αποδοτική πειθαρχία βασίζεται στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων
-ο κάθε νέος που εντάσσεται στις Ένοπλες Δυνάμεις θα έχει τη βεβαιότητα ότι εισέρχεται σε ένα χώρο δίκαιο, ορθολογικό, πολιτισμένο.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Ποια μέτρα θα πάρει ώστε:
•    Να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες του διοικητή στο στρατόπεδο στα Ρίζια Έβρου;
•    Να αποκατασταθεί μια υγιής σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού μεταξύ προϊσταμένων και υφισταμένων απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του στρατοπέδου;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία

Θοδωρής Δρίτσας