Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/02/2004

Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΝ στο ΙΚΑ και το 1ο ΚΑΠΗ Περιστερίου

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Ν. Κωνσταντόπουλος περιόδευσε σήμερα το Περιστέρι. Το πρωί επισκέφθηκε το ΙΚΑ και το 1ο ΚΑΠΗ Περιστερίου.

Κατά την επίσκεψή του, ο Ν. Κωνσταντόπουλος, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Αντί να λέγονται λόγια από την κυβέρνηση και τους υπευθύνους για τους συνταξιούχους και την τρίτη ηλικία, καλά θα κάνουν να τους κοιτάξουν στα μάτια για να δουν στα μάτια των συνταξιούχων την πίκρα τους από την αδικία, την υποκρισία και τη διγλωσσία,

Σήμερα η κατώτατη σύνταξη είναι κάτω από το 50% του μέσου όρου της κατώτατης σύνταξης της Ευρώπης. Και οι υποσχέσεις για 700 € σύνταξη το 2008 είναι οι ίδιες υποσχέσεις που δόθηκαν το 2000 και δεν τηρήθηκαν.

Τα περήφανα γηρατειά έχουν γίνει περιφρονημένα γηρατειά, περιθωριοποιημένα γηρατειά, με συντάξεις εξευτελιστικές.

Χρειάζεται να εξασφαλιστεί μια πολιτική με προτεραιότητα τη στήριξη της ζωής τους για να μπορέσουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας να έχουν αξιοπρέπεια. Αξιοπρέπεια στην καθημερινότητά τους, αξιοπρέπεια στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Κοινωνική πολιτική με λόγια προεκλογικά, που ξεχνιούνται μετεκλογικά, δεν γίνεται. Λείπει από την πολιτική των κυβερνήσεων της τελευταίας 15ετίας η προτεραιότητα που πρέπει να δείξει η ίδια η πολιτεία για τους συνταξιούχους, για τα γεράματα, για τους γονείς μας.

Ο τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζει η πολιτεία τα άτομα της τρίτης ηλικίας δείχνει το πραγματικό επίπεδο της δημοκρατίας μας, το πραγματικό επίπεδο του πολιτισμού μας. Και υπάρχουν μεγάλα ελλείμματα εκεί.

Για τον ΣΥΝ έχει προτεραιότητα η κοινωνική πολιτική στήριξης των ατόμων της τρίτης ηλικίας και σε αυτή την προτεραιότητα θα αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Χρήματα που πετιούνται για δραστηριότητες προβολής και πολυτέλειας λείπουν από τις καθημερινές ανάγκες όλων των συνταξιούχων, όλων των ατόμων της τρίτης ηλικίας.»

To Γραφείο Τύπου