Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/11/2009

Αποσπάσματα ομιλίας Δημήτρη Στρατούλη μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πραγματικές κοινωνικές διεργασίες είναι έξω από τους τοίχους του ΣΕΦ, έξω από το κτίριο της Βαλτετσίου ή όποιου άλλου κτιρίου οποιασδήποτε συνιστώσας ή τάσης που μας έχουν βαρεθεί να συνεδριάζουμε και να ομφαλοσκοπούμε μέσα σε αυτά.

Εκεί έξω από αυτούς τους τοίχους ωριμάζουν πολιτικοί και κοινωνικοί αγώνες. Τα θύματα της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών και της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ περιμένουν από το ΣΥΡΙΖΑ να γράφει ειδήσεις όχι με τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις και την ατέρμονη γκρίνια αλλά με τη δυναμική παρουσία του εκεί που τον χρειάζονται.

Τα λαϊκά στρώματα, που θέλουμε πολιτικά να εκπροσωπούμε, μας θέλουν να διακρινόμαστε όχι στην πάλη των συνιστωσών και των τάσεων ή στη διαπάλη των ηγετικών στελεχών αλλά στην πάλη των τάξεων.

Περιμένουν τον ΣΥΡΙΖΑ να βγει από την πανελλαδική σύσκεψη του ως ζωντανός και δρών πολιτικός οργανισμός που θα ασκεί αριστερή, μαχητική, αποτελεσματική αντιπολίτευση, που θα παίρνει πρωτοβουλίες για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, θα προωθεί πολιτικές καμπάνιες για την ανεργία, την ελαστική απασχόληση, την κοινωνική ασφάλιση, θα ενισχύει την ενεργή παρουσία του στους κοινωνικούς αγώνες και θα αξιοποιεί και θα προβάλλει το εναλλακτικό πρόγραμμά του και τις θέσεις του για τα προβλήματα του λαού και της χώρας. Έτσι μόνο θα ξαναζεστάνουμε τις ελπίδες που γέννησε η συγκρότηση και οι μεγάλες κινηματικές και πολιτικές στιγμές του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερο όμως απ΄ όλα χρειάζεται να επανοικοδομήσουμε σχέσεις αλληλεγγύης, εμπιστοσύνης και πολιτικού πολιτισμού μεταξύ μας, που δυστυχώς έχουν τελευταία σʼ ένα βαθμό διαρραγεί και που χωρίς αυτές όσα καλά αποφασίσουμε εδώ σήμερα θα μείνουν στα χαρτιά.

To Γραφείο Τύπου