Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/02/2004

Επίσκεψη του Ν.Κωνσταντόπουλου στη ΓΣΕΒΕΕ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Ν. Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε σήμερα τη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Ασημακόπουλο και τα μέλη του Προεδρείου. Ενημερώθηκε αναλυτικά για τη φυσιογνωμία της μεγαλύτερης επιχειρηματικής οργάνωσης της χώρας καθώς και για όλα τα προβλήματα που απασχολούν την μικρομεσαία επιχείρηση.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Ν. Κωνσταντόπουλος έκανε δηλώσεις και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Η ΓΣΕΒΕΕ, οι μικροί και μεσαίοι βιοτέχνες, έμποροι και επαγγελματίες έπρεπε να ενισχύονται σταθερά και κατά προτεραιότητα, γιατί είναι φορείς ανάπτυξης οικονομικής, είναι φορείς κοινωνικής συνοχής αλλά και φορείς ενίσχυσης της απασχόλησης. Δυστυχώς οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα ενός γραφειοκρατικού μηχανισμού που τους βασανίζει, ενός ρευστού φορολογικού πλαισίου που τους εκμεταλλεύεται και τους αδικεί, ενός τραπεζικού συστήματος που λειτουργεί εχθρικά. Αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα από την έλλειψη ενός σταθερού πλαισίου υγιούς ανταγωνισμού, σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη χρηματοδοτήσεων και διαχείρισης κοινοτικών προγραμμάτων τα οποία θα μπορούσαν πραγματικά να δώσουν στην ευέλικτη μικρή και μεσαία επιχείρηση, που τολμά και ρισκάρει νέες μορφές επιχειρηματικής δραστηριότητας να της δώσουν ένα καλύτερο παρόν και ένα αισιόδοξο μέλλον.

Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις δύο κυβερνήσεις είναι αυτές που άφησαν στην τελευταία 15ετία αυτά τα προβλήματα άλυτα και τα μεγάλωσαν.

Τα σημερινά προεκλογικά προγράμματα των δύο κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Ικανοποιούν και εκφράζουν τον κ. Μάνο και τον κ. Ανδριανόπουλο, που ως υπουργοί της Ν.Δ. τα εφάρμοσαν και ως επίλεκτα στελέχη του κ. Παπανδρέου κλήθηκαν για τη νέα εφαρμογή τους.

Ιδιαίτερα επισημαίνω το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου στο πρόγραμμα το προεκλογικό το οποίο εμφάνισε κάνει μνεία για την απελευθέρωση του ωραρίου. Η απελευθέρωση του ωραρίου, μαζί με την απελευθέρωση των αγορών, με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την έλλειψη κοινωνικής πολιτικής, την ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων και την εκποίηση συλλογικών αγαθών, με την πολιτική η οποία ακολουθείται θα οδηγήσει τελικά στην εφαρμογή ενός μοντέλου που το βρίσκει κανένας στα εγχειρίδια του νεοφιλελευθερισμού.

Για τη δήλωση της κας Παπαρήγα για τον ΣΥΝ

Ζω στο 2004 και με ενδιαφέρει η Αριστερά της εποχής μας. Δεν είναι αυτή την ώρα σε κανενός το μυαλό από μας να καθίσουμε να αντιδικούμε. Απέναντί μας είναι ο δικομματισμός, ο νεοφιλελευθερισμός κι ένα μέλλον γεμάτο προκλήσεις κι ένα μέλλον γεμάτο προβλήματα.

To Γραφείο Τύπου