Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/02/2004

Ο Ν.Κωνσταντόπουλοις μαζί με υποψηφίους βουλευτές Β' Πειαριά του ΣΥΝ επισκέφθηκαν τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Ν. Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές Β' Πειραιά του συνδυασμού Π.Λαφαζάνη, Χριστ.Κροκίδη, Γ.Δεντόπουλο και ο Τ.Κορωνάκη.

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος, κατά την επίσκεψή του στη Ζώνη, τόνισε:

Στη Ζώνη του Περάματος οι πολιτικές που εφαρμόζονται έχουν μετατρέψει το δικαίωμα στη ζωή και στην εργασία σε part-time παροχή. Εδώ υπάρχουν φανερά τα αποτυπώματα αυτών των πολιτικών.

Μισή δουλειά και πολύ ανεργία. Μισή ασφάλιση και πολύ ανασφάλεια.

Μισή ζωή και πολλά εργατικά ατυχήματα.

Μισή δημοκρατία και έλλειψη προστασίας των εργαζομένων που έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

20% η ανεργία το 2000, 40% σήμερα.

Ο κ. Παπανδρέου υπόσχεται ότι θα μειώσει την ανεργία στο 6%, ότι θα μειώσει τα εργατικά ατυχήματα κατά 20%, λες και τα εργατικά ατυχήματα, η ασφάλεια και η ζωή των εργαζομένων είναι υπόθεση προεκλογικού ποσοστού. Τα ατυχήματα μειώνονται όταν ενεργοποιούνται οι υπηρεσίες προστασίας των εργαζομένων και η ανεργία αντιμετωπίζεται όταν προσφέρεται δουλειά στους εργαζομένους.

Δυστυχώς όμως είναι πολύ λίγοι, πολύ ελάχιστοι εκείνοι οι οποίοι μπορούν να κάνουν 100 μεροκάματα το χρόνο. Και έτσι η ανεργία έφτασε στο 40% το 2004. Με πολλαπλασιασμό και των εργατικών ατυχημάτων.

Θα έπρεπε και θα μπορούσε -και εμείς το ζητάμε- να υπάρχει συνήγορος της εργασίας υπέρ των εργαζομένων, για να μην αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι ένα καθεστώς μισής δημοκρατίας, αφημένοι στην εκμετάλλευση και στη διακινδύνευση.

Έχει καταργηθεί το 8ωρο. Ξέρετε ότι υπάρχουν ακόμα και απασχολήσεις 12ωρες μη αμειβόμενες και ανασφάλιστες.

Για να αντιμετωπιστεί η ανεργία εδώ χρειάζεται μια σαφής πολιτική. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αποφεύγουν να δεσμευτούν.

Όλοι σιωπούν. Η Ζώνη βουλιάζει. Μία Ζώνη που θάπρεπε να είναι εστία ζωής και απασχόλησης. Δεν είναι όμως τυχαία αυτή η κατάληξη. Πίσω από την εγκατάλειψη της Ζώνης προωθείται το σχέδιο της εκποίησης της Ζώνης και της ευρύτερης περιοχής.

To Γραφείο Τύπου