Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/11/2009

Δήλωση Π. Σκουρλέτη, Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ, για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και τις παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου

Πριν λίγες μέρες, ο πρωθυπουργός μίλησε πρώτος απʼ όλους για το ενδεχόμενο χρεωκοπίας της ελληνικής οικονομίας. Με αυτή του τη δήλωση συνέβαλε στη διαμόρφωση του ανάλογου κλίματος για να εκδηλωθεί μια διεθνής κερδοσκοπική επίθεση εις βάρος της ελληνικής οικονομίας. Σήμερα δια στόματος του κ. Παπακωνσταντίνου προσπαθεί να ανασκευάσει.

Η αλήθεια είναι, ότι η κυβέρνηση θέλοντας να εφαρμόσει μια βαθιά αντικοινωνική και κατʼ ουσίαν νεοφιλελεύθερη πολιτική, προσπάθησε να δημιουργήσει ένα κλίμα κατατρομοκράτησης της κοινωνίας για κάμψει τις αντιστάσεις της. Όσο όμως, δεν διανοείται να αμφισβητήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας και το σημερινό νεοφιλελεύθερο εποικοδόμημα που κυριαρχεί στην ΕΕ θα παραμένει όμηρος των νεοφιλελεύθερων συντηρητικών πολιτικών.

Αυτές οι πολιτικές σήμερα μεταφράζονται σε μια ακόμα μεγαλύτερη ύφεση για την ελληνική οικονομία αλλά και ωθούν στην ανέχεια και στην απελπισία ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας.

To Γραφείο Τύπου