Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/12/2009

Ανακοίνωση Τμήματος Παιδείας για τις χθεσινές δηλώσεις της Υφυπουργού Παιδείας για προσχολική αγωγή

Το τμήμα Παιδείας του Συνασπισμού, σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις της Υφυπουργού Παιδείας, κας Χριστοφιλοπούλου, για την προσχολική αγωγή, τονίζει τα εξής:

Και κατά τη χθεσινή συνάντηση της υφυπουργού Παιδείας με το ΔΣ της ΔΟΕ για θέματα που αφορούν την προσχολική αγωγή η κα Χριστοφιλοπούλου δεν δεσμεύτηκε  για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Νηπιαγωγεία.

Ξεχνώντας ότι τώρα πια είναι μέλος της κυβέρνησης  που οφείλει να παίρνει αποφάσεις και να νομοθετεί  και δεν βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ περιορίστηκε σε γενικόλογες διακηρύξεις.

Δήλωσε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για το αυτονόητο, να μπορούν δηλαδή όσοι γονείς  επιθυμούν  να στείλουν τα παιδιά τους σε Δημόσιο Νηπιαγωγείο.

Αλλά και τη θεσμοθέτηση δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής η κ. υφυπουργός την παρέπεμψε στο μέλλον και όταν δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές.

Το πρόβλημα στέγης όμως των Νηπιαγωγείων δεν λύνεται αν δεν υπάρξουν αυξημένα κονδύλια. Και δυστυχώς στον προϋπολογισμό του 2010 τα κονδύλια που διατίθενται στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων παραμένουν καθηλωμένα, γεγονός που φανερώνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.

Για άλλη μια χρονιά οι γονείς θα αναγκαστούν να καταφύγουν στα Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία και να επωμιστούν δυσβάστακτα οικονομικά βάρη σε μια περίοδο που η οικονομική τους κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για:

Τμήμα Παιδείας