Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/12/2009

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ, για τη μείωση κατά 1,7%, σε ετήσια βάση, του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) κατά το γ' τρίμηνο του 2009

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος  στη μείωση κατά 1,7%, σε ετήσια βάση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) κατά το γʼ τρίμηνο του 2009 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η σημαντική πτώση του ΑΕΠ και η κατάρρευση των επενδύσεων και εξαγωγών σε ετήσια βάση, κατά το γʼ τρίμηνο του 2009, καταδεικνύουν ότι η ύφεση στην ελληνική οικονομία καλπάζει και ότι οι κυβερνητικές προβλέψεις στον προϋπολογισμό για πτώση του ΑΕΠ κατά 1,2 % μπορεί να αποδειχθούν εκτός πραγματικότητας.  

Η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό φοροεπιδρομής και λιτότητας  που κατέθεσε και την νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική που συνεχίζει, βρίσκεται σε απολύτως λάθος δρόμο και εκτός τόπου και χρόνου. Αυτή η κυβερνητική πολιτική κινδυνεύει όχι μόνο να σπρώξει τις οικονομικές εξελίξεις σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση το 2010, αλλά και να δώσει τη χαριστική βολή στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις της κοινωνίας μας.

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως μια μεγάλη προοδευτική στροφή, αν θέλουμε να αποφύγουμε ένα νέο οικονομικό και κοινωνικό μεσαίωνα.

To Γραφείο Τύπου