Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/02/2004

Ο Ν.Κωνσταντόπουλος στη Μυτιλήνη

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του συνδυασμού «Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικό Ψηφοδέλτιο», Ν.Κωνσταντόπουλος, επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη.

Σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του νησιού, ο Ν. Κωνσταντόπουλος τόνισε:

Η ελληνική κοινωνία πρέπει να μειώσει τη δύναμη του δικομματισμού, να δώσει αποφασιστική δύναμη στον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Όσο μεγαλώνει η δύναμη του δικομματισμού, μικραίνει η δύναμη αντίστασης της κοινωνίας, των πολιτών, των εργαζομένων. Όσο ενισχύεται η δύναμη του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ενισχύεται η ενωτική τακτική για την ανασυγκρότηση της Αριστεράς, η προγραμματική αντιπολίτευση στον νεοφιλελευθερισμό και στον δικομματισμό, η αγωνιστική υπεράσπιση του περιβάλλοντος, των δικαιωμάτων, του δημοσίου συμφέροντος και της διαφάνειας.

Παραμονές εκλογών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ θέλουν να έχουν καλή μαρτυρία και ανοιχτές σχέσεις με την Αριστερά. Εκλογικά, όμως, θέλουν την Αριστερά στο περιθώριο, για αυτό και θέλουν πάντα να κυριαρχούν στη βουλή, ο πρώτος διεκδικώντας πάνω από 180 βουλευτές και ο δεύτερος πάνω από 120. Οποίος και αν είναι πρώτος ή δεύτερος, πρέπει να μην μπορούν να ισοπεδώσουν και να απονευρώσουν τη βουλή σε βάρος της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Η αποφασιστική δύναμη στα ενωτικά ψηφοδέλτια του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, χαλάει τις εξισώσεις του δικομματισμού, ανατρέπει να παιχνίδια εκείνων που θέλουν, έσωθεν και έξωθεν, ένα πολιτικό σκηνικό στα μέτρα τους και κάτω από την εποπτεία τους. Όσοι θέλουν να αλλάξουν οι συσχετισμοί, να αλλάξουν οι πολιτικές και να ανασυγκροτηθεί η Αριστερά, έχουν διέξοδο προοπτικής με τα ενωτικά ψηφοδέλτια του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Ν. Κωνσταντόπουλος δήλωσε:

Για τις εκλογές της 7ης Μαρτίου

Ο κ. Παπανδρέου επιλέγει θετικά τον νεοφιλελευθερισμό και υπερασπίζεται ενεργά το νέο δόγμα της αμερικανικής στρατηγικής. Αυτές τις πολιτικές τις θεωρεί σύγχρονες και προοδευτικές . ΓΙ’ αυτό άλλωστε και έκανε τις πολιτικές του συμπράξεις με τον κ. Ανδριανόπουλο και λοιπούς, σαν να μη συνέβαινε τίποτε..
Είναι φανερό ότι με αυτήν την πολιτική και με τη μορφή που του δίνει ο κ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ αλλάζει ριζικά. Δεν μπορεί να καλύψει τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο του ΠΑΣΟΚ που κάλυπτε. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για ένα κομμάτι του κόσμου του ΠΑΣΟΚ.
Με τις πολιτικές του κ. Παπανδρέου πεδίο συνάντησης δεν υπάρχει. Με ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου του ΠΑΣΟΚ υπάρχει θέμα και χώρος συνάντησης για την ευρύτερη Αριστερά.

Για την επανάληψη του debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών

Νομίζω πως μπορεί και πρέπει να επαναληφθεί. Είναι ένα δεδομένο πια, μια κατάκτηση, που δεν μπορεί να πάμε πίσω από αυτήν.
Και χρόνος υπάρχει και κανένα τεχνικό πρόβλημα δεν υπάρχει. Το μόνο θέμα είναι η πολιτική θέληση. Πολιτική θέληση, αν υπάρχει, μπορεί να επαναληφθεί η συζήτηση μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών και με καλύτερους ακόμη όρους διαλόγου και ουσιαστικής αντιπαράθεσης.
Όποιος δεν θέλει να επαναληφθεί αυτή η αντιπαράθεση μεταξύ πολιτικών αρχηγών έχει την κομματική υστεροβουλία να αποφύγει την πραγματική πρόσωπο με πρόσωπο συζήτηση μπροστά στην ελληνική κοινωνία.

To Γραφείο Τύπου