Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
04/12/2009

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου στη συγκέντρωση των 5.500 συμβασιούχων πυροσβεστών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυροσβεστών - Διασωστών (ΠΟΣΠΥΔ) πραγματοποίησε συγκέντρωση-διαμαρτυρία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την άμεση μονιμοποίησή τους. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β'Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου συμμετείχε στην κινητοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών όλων των σωματείων της χώρας.

Η βουλευτής στον αρχικό της χαιρετισμό τόνισε:

« Δεν θα αναφερθώ σε τίποτε παραπάνω και τίποτε λιγότερο απʼ όσα είχε εξαγγείλει ο ίδιος το πρωθυπουργός και σημερινοί υπουργοί και υφυπουργοί στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Υπάρχουν συμβασιούχοι συνάδελφοί σας που βρίσκονται σε ομηρία 26 και πλέον χρόνια. Είστε κατηγορία εργαζομένων που καλύπτεται πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα πρέπει άμεσα να μονιμοποιηθείτε. Ως ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουμε τροπολογία στο πρώτο σχέδιο νόμου του αρμόδιου υπουργείου …. Και επειδή από την επομένη εβδομάδα ξεκινά η σύνοδος για την κλιματική αλλαγή στην Κοπεγχάγη η δική σας μονιμοποίηση είναι ακόμη πιο επιβεβλημένη …»

Μετά από δύο ώρες η ηγεσία του Υπουργείου με επικεφαλής τον Υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη μίλησε στους συγκεντρωμένους και ανήγγειλε ότι θα δώσει λύση με ένα σχέδιο νόμου που θα ισχύσει μετά το 2011!

Μετά από τις δηλώσεις του υπουργού η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκ νέου το λόγο. Εκτός των άλλων ανέφερε στους εργαζόμενους:

«Σήμερα είχατε μια πρώτη νίκη και καταφέρατε να δεσμευτεί ο υπουργός για το μέλλον. Είναι θετική η εξέλιξη μεν, αλλά δεν κατάλαβα τι δεσμεύει το Υπουργείο να καταθέσει άμεσα τροπολογία για την ένταξή σας στη μόνιμη σταθερή εργασία και να φέρει στην πορεία το σχέδιο νόμου που θα εξειδικεύσει τις κατηγορίες εργαζομένων και τις ανάλογες εκπαιδεύσεις που προανήγγειλε ο υπουργός. Σήμερα δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της οκτάμηνης σύμβασής σας. Αν αύριο αλλάξει ο υπουργός ή έχουμε άλλες πολιτικές εξελίξεις θα συνεχιστεί η ομηρίας σας ή θα πάτε στα σπίτια σας; Σας εύχομαι καλή συνέχιση στο δίκαιο αγώνα σας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δίπλα σας ώστε άμεσα να αρθεί η αδικία που συντελείται σε βάρος σας.»

To Γραφείο Τύπου