Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/03/2004

Οι ακατάσχετες προεκλογικές υποσχέσεις και "δεσμεύσεις" του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ξεγελάσουν κανένα αγρότη

Όσο περνούν οι μέρες οι προεκλογικές υποσχέσεις και οι «προσωπικές δεσμεύσεις» του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν όρια.

Οι Έλληνες αγρότες και μάλιστα οι συνταξιούχοι γνώρισαν από πρώτο χέρι την αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης, όταν τους ζητήθηκε να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.

Θυμούνται ότι η Κυβέρνηση αντιμετώπισε όλα αυτά τα χρόνια τα δίκαια αιτήματα των αγροτών ως παράλογα και ανεφάρμοστα και δεν είχε την παραμικρή κοινωνικά ευαισθησία, ώστε να βελτιώσει τουλάχιστον τις αγροτικές συντάξεις.

Σήμερα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, κι αφού πρόσφατα πλειοδότησε τη ΝΔ σε αυξήσεις, υποχρεώνεται να υποσχεθεί ένταξη των αγροτών στο ΕΚΑΣ και αύξηση των αγροτικών συντάξεων στα 400 Ευρώ.

Οι έλληνες αγρότες ξέρουν ότι πρόκειται για προεκλογικό κόλπο, μια και δεν απέδωσαν οι πρόσφατες υποσχέσεις για τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα και της τιμής του πετρελαίου.

Και μαζί με τις ακατάσχετες παροχές προς τον αγανακτισμένο αγροτικό κόσμο τάζει και Πανεπιστήμιο από την ΠΑΣΕΓΕΣ. Αφού το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ διέλυσε το συνεταιριστικό κίνημα, άφησε αναξιοποίητο τον Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΕ για την εκπαίδευση των αγροτών και απαξίωσε το γεωτεχνικό δυναμικό και τις γεωργικές σχολές τώρα υπόσχεται τους αγρότες-managers.

Ο κατήφορος του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει όρια. Οι αγρότες όμως ξέρουν.

To Γραφείο Τύπου