Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/03/2004

Δήλωση του υπεύθυνου Τύπου του ΣΥΝ για το "κλείσιμο" της δημόσιας προεκλογικής αντιπαράθεσης

Παρασιωπούν,συσκοτίζουν προβλήματα και πολιτικές

Ο Ν.Βούτσης, υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΝ, υποψήφιος Β' Αθήνας του συνδυασμού ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ σε δήλωσή του με αφορμή το «κλείσιμο» της δημόσιας προεκλογικής αντιπαράθεσης τονίζει τα εξής:

Οι πολίτες να ψηφίζουν και για την ατζέντα των μεγάλων θεμάτων που συναινετικά οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έθεσαν εκτός συζήτησης. Αποφεύγουν «σαν τον διάολο το λιβάνι» να αντιπαρατεθούν για το έγκλημα στο περιβάλλον. Εχουν «κρύψει» το μεταναστευτικό. Αλλάζουν κουβέντα για την «εθνική υπόθεση» των Ολυμπιακών Αγώνων. Αντιδικούν προσχηματικά για τα ναρκωτικά. Aποσιωπούν το μείζον θέμα χωρισμού κράτους – εκκλησίας με τις σοβαρές συνέπειές του. Ανακάλυψαν μόλις τώρα το θέμα της εκκρεμότητας των χιλιάδων συμβασιούχων.

Προφανώς συναινούν απολύτως στην ουσία των πολιτικών γι’ αυτά τα θέματα, για τα οποία η Αριστερά και οι κινήσεις πολιτών έδωσαν μάχες την προηγούμενη τετραετία.

Η νεοφιλελεύθερη σύγκλιση προγραμμάτων και πολιτικών δεν αφορά μόνο στο ασφαλιστικό και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, στην λαϊκίστικη παροχολογία και την τεχνητή πόλωση ρεβανσιστών και καθεστωτικών.

Η σύγκλιση των δύο και άρα το διακύβευμα και η πολιτική επιλογή για εναλλακτική ψήφο στην Αριστερά κρίνεται και στις μεθοδευμένες σιωπές, στην ρητορεία της σιωπής και της περιθωριοποίησης καυτών προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας.

To Γραφείο Τύπου