Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/02/2005

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς με την ΟΤΟΕ

Αντιπροσωπεία του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αποτελούμενη από τον Γ.Δραγασάκη, βουλευτή, Γιάννη Θεωνά, μέλος της Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Παναγ.Λαφαζάνη, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, και Δημ.Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνου Εργατικής Πολιτικής του κόμματος, συναντήθηκαν σήμερα με αντιπροσωπεία του προεδρείου της ΟΤΟΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΟΤΟΕ Δημ.Τσουκαλά .

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Π.Λαφαζάνης δήλωσε:

Είχαμε μια πολύ ουσιαστική συνάντηση με το Προεδρείο της ΟΤΟΕ. Ανταλλάξαμε απόψεις σε βάθος και αναλυτικά.

Ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει οι τραπεζοϋπάλληλοι της χώρας μας για να προασπίσουν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

Είμαστε πλήρως αλληλέγγυοι σ΄ αυτόν τον αγώνα. Θέλουμε να καταγγείλουμε τις διαφαινόμενες προθέσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, είτε να αντιμετωπίσει το ασφαλιστικό των Τραπεζών κατά τράπεζα, πράγμα που δεν έχει προοπτική, είτε να πάμε σε λύσεις όπου θα χαριστούν δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που έχουν οι τράπεζες απέναντι στους τραπεζοϋπαλλήλους. Και μιλάμε για ποσά πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά χάρισε σκανδαλωδώς και παρανόμως 600 εκατομμύρια ευρώ στην Alpha Bank με την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ στο ΙΚΑ.

Θα αντιταχθούμε στη συνέχιση αυτών των χαριστικών πρακτικών, οι οποίες θα είναι επιζήμιες όχι μόνο για τους τραπεζοϋπαλλήλους, αλλά συνολικά για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Θεωρούμε ότι οι τράπεζες πρέπει να αναλάβουν και να τηρήσουν πλήρως και στο ακέραιο όλες τις ασφαλιστικές δεσμεύσεις που έχουν, είτε με νόμους, είτε με συλλογικές συμβάσεις. Μία λύση του ασφαλιστικού προβλήματος με νέα βάρη στο ΙΚΑ θα σήμαινε ότι θα άνοιγε μια ώρα αρχήτερα το γενικότερο ασφαλιστικό θέμα, που θέλει, όπως φαίνεται, να ανοίξει η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων.

To Γραφείο Τύπου