Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/03/2004

Ν.Κωνσταντόπουλος και Αλ.Αλαβάνος μίλησαν στους εργαζόμενους της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΚΕΠΥΟ)

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Ν. Κωνσταντόπουλος και ο Αλ. Αλαβάνος, ευρωβουλευτής και υποψήφιος στη Β' Αθήνας, επισκέφθηκαν σήμερα τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΚΕΠΥΟ), συναντήθηκαν με το σωματείο εργαζομένων και μίλησαν στους εργαζόμενους.

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τους συμβασιούχους, τόνισε τα εξής:

To θέμα των συμβασιούχων είναι ένα πρόβλημα που δείχνει πόσο αναγκαία, δημιουργική και χρήσιμη είναι η δουλειά που κάνει ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Είναι ένα πρόβλημα που το ανέδειξε ο ΣΥΝ, με τον Αλ. Αλαβάνο, και στην ελληνική Βουλή. Είναι ένα θέμα που σήμερα όλοι αναγνωρίζουν ότι πρέπει να τακτοποιηθεί. Με τη δουλειά μας αναγκάσαμε και τα άλλα κόμματα, που αρχικά αρνιόντουσαν να συζητήσουν το θέμα, να αναγνωρίσουν ότι σήμερα πρέπει να εφαρμοστεί η δημοκρατική νομιμότητα και να υλοποιηθούν οι οδηγίες τις Ε.Ε. Είναι ένα θέμα το οποίο δείχνει πόσο αναγκαία είναι η συνέχιση αυτής της προσπάθειας του ΣΥΝ, ώστε αυτό που προεκλογικά αναγνωρίζουν να υλοποιηθεί και μετά τις εκλογές.

Είναι απαράδεκτο να κρατούνται 250 χιλιάδες εργαζόμενοι σε καθεστώς ομηρίας, με την επινόηση των αλλεπάλληλων συμβάσεων. Και εδώ στο ΚΕΠΥΟ που βρισκόμαστε να υπάρχουν ακόμα συμβασιούχοι οι οποίοι έχουν συμβάσεις έργου με δακτυλισμούς, οι οποίοι υπολογίζονται για την αμοιβή τους.

Οφείλουν όχι απλώς να αναγνωρίζουν ότι με τις πολιτικές τους οι κυβερνήσεις διαμόρφωσαν αυτό το απαράδεκτο καθεστώς, αλλά να υλοποιήσουν αμέσως την αρχή της δημοκρατικής νομιμότητας και τις οδηγίες της Ε.Ε.

Με τη δουλειά μας αναγκάστηκαν να παραδεχθούν το πρόβλημα. Η χώρα μας δεν μπορεί να δικαιολογηθεί και να δώσει τις εξηγήσεις που ζητάει η Ε.Ε. Θα παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Οι εργαζόμενοι γίνονται αντικείμενο ομηρίας και κυριαρχούνται από την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε τη μεγάλη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις προεκλογικές διακηρύξεις και τις κυβερνητικές πρακτικές.

Ο Αλ. Αλαβάνος, που ανακίνησε και πάλεψε το θέμα εδώ και δυόμισι χρόνια, στην αρχή δεν είχε καμία συμπαράσταση από την πλευρά της πολιτείας. Εμείς συνεχίσαμε και σήμερα είμαστε σε θέση να επισημαίνουμε, με μια κάποια αν θέλετε πικρία, με ένα κάποιο παράπονο: επί δυόμισι χρόνια αγωνιζόμαστε γι αυτό το θέμα και από πλευράς προβολής η δική μας δουλειά επικαλύπτεται από λόγια παχιά που λέγονται την τελευταία στιγμή κάτω από τη δική μας πίεση.

Καλούμε λοιπόν και τους υπαλλήλους, και τις γυναίκες και τους άνδρες αλλά και όλο τον ελληνικό λαό να βλέπουν πίσω από τα λόγια και τις εικόνες ποιοι πραγματικά δουλεύουν και αγωνίζονται για τα κοινωνικά δίκαια και για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

To Γραφείο Τύπου