Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/03/2004

Χωρίς γνώση και σχέδιο οι υποσχέσεις Γ.Παπανδρέου για την Αγροτική Πολιτική

Τους αγανακτισμένους αγρότες από τα αποτελέσματα της αγροτικής πολιτικής που άσκησε το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε να καθησυχάσει ο κ. Γ. Παπανδρέου σε χθεσινή συνέντευξή του.

Αφού απέφυγε να κάνει τον απολογισμό της οκταετίας υποσχέθηκε ότι ο ίδιος θα εφαρμόσει πλήρως την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Ο κ. Παπανδρέου δεν πρόλαβε ίσως να ενημερωθεί ότι το συνδικαλιστικό κίνημα και οι συνεταιρισμοί απορρίπτουν πολλά από τα μέτρα της ΚΑΠ γιατί θίγουν άμεσα τα συμφέροντα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και θα οδηγήσουν στη μείωση του ήδη μικρού αγροτικού εισοδήματος.

Δεν φρόντισε να ενημερωθεί για τις αποφάσεις που θα ληφθούν αυτές τις μέρες για τα κύρια αγροτικά μας προϊόντα, και που σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική ΠΑΣΕΓΕΣ θα οδηγήσουν σε περικοπή 113 εκατομμυρίων Ευρώ κάθε χρόνο. Με δεδομένη την απουσία συγκεκριμένης εθνικής πολιτικής στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις και διεκδικήσεις της χώρας μας ο κ. Παπανδρέου αντιμετωπίζει το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και την αγωνία των ελλήνων αγροτών για την επιβίωσή τους με τη γενικόλογη και άκρως επικίνδυνη υπόσχεση ότι θα εφαρμόσει οτιδήποτε επιτάσσει η Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Φαίνεται ότι η μοναδική σχέση του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την ελληνική γεωργία και τα προβλήματά της είναι το πρόσωπό του στη γιγαντοαφίσα με φόντο ελαιώνα!

Όμως ο αγροτικός κόσμος γνωρίζει ήδη μια άλλη πραγματικότητα και τέτοιες γενικόλογες υποσχέσεις δεν τον καθησυχάζουν.

To Γραφείο Τύπου